Eestil ja siinsetel ettevõtetel tuleks kasu lõigata järgmistest eelistest:

  • esi­teks Euroopa Liidu ja eurotsooni liik­melisusega kaasnev valuuta stabiilsus (võrreldes ohuga omada praegusel eba­kindlal ajal väga väikest valuutat, mil­lest keegi teine piisavalt aru ei saa, et seda usaldada) ja suhteliselt lihtne ligi­pääs teistele ELi turgudele. 
  • Teiseks suh­teliselt atraktiivne maksukeskkond. 
  • Kol­mandaks rikas naaber Soome, kus mak­sud tõusevad ja kelle ettevõtjaid võib aina lihtsama vaevaga veenda ärisid Eestisse üle tooma. 
  • Ja neljandaks laialt levinud inglise keele oskus.
Eesti valitsusel tuleks märkimis­väärselt tõsta kasvutempot ja ­ seeläbi kohaliku kapitali akumulatsiooni ette­ võtluses.

  • Selleks tuleks esiteks jätka­ ta maksukoormuse nihutamist sissetu­lekult ja tööjõult tööjõumaksud) tarbi­mise suunas, et teha ettevõtjatele liht­samaks oma äride kasvatamine, mida ei saa teha ilma uute töökohtade loo­miseta.
  • Teiseks tuleks praeguses eurodeba­tis toetada neid, kes propageerivad lii­kumist ühtsema Euroopa poole (mida väiksem on ELi liikmesriik, seda roh­kem on sellel riigil võita tõeliselt ühen­datud Euroopa majanduseses, mis vä­hendab suuremate koduturgudega riiki­dest pärit ettevõtete suuruse eeliseid).
  • Kolmandaks peaks tegema kõik, et veenda Soome väikese ja keskmise suu­rusega ettevõtteid oma tegevust Eestis­se üle tooma. Soome on Eesti jaoks klii­ma ja keele tõttu ainuke realistlik kõr­gelt kvalifitseeritud ettevõtjate allikas.
  • Ning neljandaks tuleks valitsusel julgustada oskustööliste valikulist sis­serännet Eestisse vaesematest riikidest, tõenäoliselt endistelt Nõukogude Lii­du aladelt, kindlustades samal ajal iga­külgselt selliste immigrantide kiiret su­landumist Eesti ühiskonda. Sest Ees­ti statistilised prognoosid näitavad töö­ealise elanikkonna kahanemist aastaks 2050 tervelt viiendiku võrra!

Majandusedu musternäiteks, mida teised riigid kadestavad, võib Eesti saa­da vaid juhul, kui mõistab, et ainus viis jõukamaks saada on välismaalt kapita­li, ettevõtlusoskusi ja oskustöölisi ligi meelitades. Kui agressiivselt selle kallal tööd tehakse, sellest sõltub isegi Eestis paikne­vate ettevõtete võime uut kapitali luua. Ettevõtjad ja ärid reageerivad õi­getele signaalidele – usun, et praegu­ne valitsus on võimeline langetama õi­ged otsused.