Ühesõnaga, istuvas asendis lavaväisamine istub mu maitsele. Tenfold Rabbiti helimaailmaga on mul aga vastakamad tunded. Mulle meeldib Andres Kõpperi laulmine kohati väga. Kaunilt kaeblev falsett teeb mind alati relvituks. Wild Beastsi Hayden Thorpe, Suede’i Brett Anderson ja muidugi Antony Hegarty. Andres Kõpper on kõige parem oma loomulikul häälel. Kui ta liugleb hunnitu hüsteerilisusega tavaolekust kooripoisilikku falsetti. Mitte aga siis, kui ta püüab laulda nagu keegi teine. Nagu mees, kes on elu näinud. Madrusefolk nagu näiteks “Before The Eyes Are Opened” nõuab elukogemust, et see vähegi usutav kõlaks. Pimedaid ja räpaseid sadamakõrtse, hooramist ja noavõitlusi. Praegu jääb aga pigem mulje häälemurde-eelsest poisist, kes püüab vägisi isa tõrrepõhjahäält järele aimata. Noorus peaks olema rebell ja punki panema ja barrikaadidel märulimendisigade pihta Molotovi kokteile loopima ja kõike olnut küsimärgi alla seadma, mitte vanamehi imiteerima. Või nunnumeetrit põhja silitama. Miks peab kehtivad mängureeglid nii lihtsalt, ilma kahtluseussi ja arrogantsita, omaks võtma?

Plaat tervikuna näib ebaühtlane (nii mõnedki lood on justkui augutäide), aga samas ei ole ilus seda debüütalbumile ette heita. Ma võin eksida, kuid mulle tundub, et siin on tegelikult taotletud suuremat poleeritust ja proffi produtseeringut. Muidu ju mulle meeldivad tahtlikult poolikult, kergelt ülejala visatud, küündimatud, halva resolutsiooniga, karvased ja nurklikud heliolendid. “Travel The World” seda kindlasti pole ja ma arvan, et ka ei tahaks olla. Ja selles ongi jama. Sest mina loen märkidest välja, et teha on tahetud korralikult, puhtalt, timmitult. Nagu välismaal (issand, kui jälk väljend!). Aga eesmärgini pole päris jõutud. On jäädud poole peale kõlkuma. Liha ja kala vahele.

Tenfold Rabbitile ennustatakse suurt tulevikku. Ja ma loodan siiralt, et see tulevik on pirakas nagu USA riigivõlg, ja et oma järgmise plaadiga paneksid nad mul suu lukku. Olgu see siis mingi mõnusa nihestusega überveidrus või perfektne staadionipop. Praegu jääb aga see nn indifolk mu jaoks natuke selgrootuks. Mida, tõsi küll, leevendab natuke avaloo “Yellow Wheels” kauboihigine preeriahõng. 5/10