Tõnis Siigur – tõusev täht kokandustaevas
Seda, kuidas Siigur neid piire nihutab, saab kogeda Tallinna butiigihotelli Kolm Õde restoranis Bordoo, kus ta on peakokana ametis. Peakoka tööst ülejääv aeg kulub aga Kaberneeme restoranis OKO ja Mustamäel Tondi Restos. Nende kolme söögikoha kontseptsioon ja klientuur erinevad suuresti, kuid käekirjas on tuntav sarnasus. Viimastes tegutseb Siigur omanikuna ning tema roll on menüü koostamine ja köögitiimi väljaõpetamine. Kõik see kokku teeb Siigurist ühe hõivatuma, aga ka säravama peakoka.
Põnevamateks tooraineteks peab Siigur mitmesuguseid rupse ja näiteks seakõhtu. Menüüs neid pakkudes tellijaid tõenäoliselt napiks, kuid nn koka tervituskäik (amuse-bouche) annab võimaluse neid üllatavateks maitseplahvatusteks timmida.
Siiguri kokakunsti filigraansust on märganud ka maailma juhtiva luksushotellide ja restoranide keti Relais & Chateaux vaatlejad, andes talle “Rising Chef Trophy 2013” (Tulevikulootus 2013) tiitli. Sel nädalal käiski Siigur Itaalias auhinda vastu võtmas, sellise rahvusvahelise tähelepanu osaliseks sai ta esimese eestlasena.
Siigur püüdleb ambitsioonika unistuse poole – saada peakokana oma restoranile Michelini tärn.