Kogu elu pagarikojas

Buddy Valastro on neljandat põlve pagar. Tema anne küpsetamises ja kookide dekoreerimises avaldus juba varases eas ning oli loomulik, et juba lapsena asus ta tööle oma vanemate pagariäris. Isa kõrval tegutsedes ja õppides kasvas poisist tippkondiiter ning pere suureks unistuseks oli viia Carlo pagariäri absoluutsesse tippu.

Kui Buddy isa suri, oli poiss kõigest 17aastane ja äri tuli jätkata ilma perepeata. Ema ja neli vanemat õde usaldasid juhtimise Buddy õlgadele. Noormees jätkas isa sissetallatud rada, kasutas põlvest põlve pärandatud vanu häid retsepte, täiustas neid uute trendidega ja võttis kasutusele uue tehnoloogia.

Ligi kahekümne aastaga on Buddy teinud isa pärandatud väikesest pagariärist Hobokani linnaosas juhtiva kondiitriettevõtte New Jerseys. Uus 55 000 m² nüüdisaegne tehas toodab tuhandeid torte nädalas, samas on nende kaubamärgiks jäänud ikkagi ülivinged tellimustordid.

„Cake Boss” – ühe pere töökas nädal

Saade „Cake Boss” näitab, milliseks kujuneb ühe pagariäri töönädal. Pereäris tegutsevad peale Buddy ka tema neli õde, nende abikaasad, lisaks mõned sugulased. See on itaalia suurpere argielu koos murede, rõõmude ja intriigidega. Pearollis astuvad aga üles uhked tellimustordid, mida ühe saate jooksul tehakse valmis vähemalt kaks. Sarja esmaesitlus toimus 19. aprillil 2009, tänaseks on filmitud 109 osa.

Võib öelda, et sõnad „vinge” ja „uhke” ei ole nende tortide kirjeldamiseks piisavad – elusuuruses tordist koopia oma naisele pulma-aastapäevaks, 10ruutmeetrine tort koos liikuvate rongidega Hobokani linnaosa raudteejaamale, 100 meetri pikkune tort Carlo pagariäri saja aasta juubeliks jne-jne – need on vaid mõned näited. Detailirohkus ja tõetruu esitlus on see, mis tegelikult tordid kuulsaks on teinud. Need on hinnatud parimateks nii kokandus- kui ka pulmaajakirjades. Populaarse telesaate „Today’s Show” vaatajad hääletasid Carlo pagariäri tordid Ameerika parimateks.

Hudson Reporter nimetas tänavu Buddy Hudsoni maakonna 50 kõige mõjukama inimese hulka, tuues põhjuseks, et Buddy on Hobokeni linnaosale toonud samavõrra kuulsust, kui seal sündinud Frank Sinatra ja seal leiutatud pesapall. Carlo pagariäri on saanud turismimagnetiks ja möödunud aastal nimetati tänavanurk, kus ajalooline pood asub, ümber Carlo’s Bakery Way’ks.

Muud kokasaated ja raamatud

Lisaks „Cake Bossile” on Buddy peaosaline teises populaarses kokasaates „Next Great Baker”, kus pagarid ja kondiitrid võistlevad rahaliste auhindade nimel. Võitja saab tööle Carlo pagariärisse. Seda saatesarja on vändatud kahel hooajal.

Buddy pole mitte ainult selle saate peakohtunik. Ta on eeskuju ja etalon. Näiteks peavad võistlejad aja peale meeskonnaga valmis tegema tordid, mis sarnanevad Buddy tehtutega. NB! Buddy teeb pumatiga kaetud, lillede ja kreemiviirudega ehitud tordid valmis minutitega(!), meeskondadel kulub selleks kordades rohkem aega.

Möödunud aastal hakkas jooksma ka telesari „Kitchen Boss”, kus Valastrod jagavad oma perekonna retsepte.

Buddy’l on ilmunud kaks raamatut. Esimene „Cake Boss: Stories and Recipes from Mia Famiglia” nägi ilmavalgust Carlo pagariäri 100. sünnipäeval (2010) ja teine „Baking with the Cake Boss: 100 of Buddy’s Best Recipes and Decorating Secrets” möödunud aastal.Kes on kes saates „Cake Boss”?Bartolo „Buddy” Valastro, Jr – Carlo’s Bake Shopi juhataja ja peakondiiter. Alustas tööd isa pagariäris 17aastaselt (1994).

Elisabetta „Lisa” Valastro (neiupõlvenimega Belgiovine) – Buddy abikaasa, neil on neli last: Sofia, Bartolo „Buddy” III, Marco ja Carlo Salvatore.

Mary Valastro Pinto – Buddy ema. 2010. aastal läks pensionile, sealt alates saates episoodiliselt.

Salvatore „Sal” Picinich – Buddy kõige usaldusväärsem töötaja. Pagariäris tegev juba Buddy isa ajal (alates 1964). Sarjas kuni 2010. aasta alguseni, mil haigestus vähki ja suri 30. jaanuaril 2011.

Grace Faugno – Buddy vanim õde. Töötab pagariäris müüjana-kassapidajana.

Joseph „Joey” Faugno – peapagar. Abielus Buddy õe Grace’iga, neil on kaks last: Robert ja Bartolina.

Maddalena Castano – Buddy õde. Töötab pagariäris müüjana-kassapidajana.

Mauro Castano – kondiiter ja Buddy parem käsi. Maddalena abikaasa, neil on kolm last: Dominique, Buddy ja Mary.

Mary Sciarrone – Buddy õde. Töötab pagariäris konsultandina. Ta on abielus ja kahe lapse ema.

Lisa Gonzalez – Buddy noorim õde. Töötab pagariäris müüjana-kassapidajana. Oli abielus Buddy assistendi Remigio „Remy” Gonsalezega, kolme lapse ema.

Danny Dragone – lähedane perekonnasõber. Teeb pagariäris kõiki töid, pagariäris töötab ka tema tütar Tatiana.

Frank „Frankie” Amato Jr – Buddy nõbu ja Buddy poja Marco ristiisa. Töötab pagariäris dekoraatorina.

Anthony Bellifemine ja Maurizio Belgiovine – Buddy sugulased. Töötavad kohaletoimetajatena.

Ralph „Ralphie Boy” Attanasia III – pagariäri kujur.

Dana Herbert – intern, saate „Next Great Baker” 1. hooaja võitja.

Marissa Lopez – intern, saate „Next Great Baker” 2. hooaja võitja.