Taipäraste toitudega vunki juurde
Roogade ettevalmistamine võtab aega, valmistamine käib seevastu kiiresti. Tai kokakunsti ainulaadne võlu peitub nelja peamise maitse – hapu, soolane, magus ja vürtsine – tasakaalus. Enamikus roogades on kasutatud tšillit, laimimahla, küüslauku, koriandrit ja sidrunheina. Ilma kalakastmeta, mis asendab soola, ei kujuta taipäraseid roogi ettegi, vürtsid ja tšilli täidavad pipra rolli.
Vaja läheb
■200 g lõhefilee tükke
■2 sl õli
■1 pakk punase karri kastet (Santa Maria)
■pool laimist viilutatuna
■1 pakk munanuudleid
■punt värsket koriandrit, hakituna
Valmistamiseks
keeda nuudleid 3–4 minutit, kuni need on pehmed.
Küpseta lõhetükke pannil mõlemalt poolt, lisa karrikaste ja hauta väikesel kuumusel 2 minutit. Serveeri koos munanuudlite, laimiviilude ja hakitud koriandriga.Kookosejäätis ja vokitud puuviljadneljale
Jäätiseks läheb vaja
■200 ml vahukoort
■200 ml kreemjat kookospiima
■100 ml tuhksuhkrut
■4 munakollast
■4 sl kookoshelbeid
Vokitud puuviljadeks
■1 mango, tükeldatuna
■pool ananassi, tükeldatuna
■pool papaiat, tükeldatuna
■1 sl võid
■4 sl magusat tšillikastet
Valmistamiseks
vahusta vahukoor ja munakollased kõigepealt eraldi ning seejärel sega kokku. Lisa segades kookospiim ja -helbed. Vala sobivatesse vormidesse ja külmuta sügavkülmas. Voki tükeldatud puuvilju võis, maitsesta magusa tšillikastmega ja serveeri koos jäätisega. Vokitud puuvilju võib sama hästi pakkuda koos tavalise vanillijäätisega.