Tunnistajatest nimekaim on Sven Illing. Kui peaminister Andrus Ansip töötas Tartu linnapeana, oli Illing abilinnapea ja kuulus partei Tartu piirkonna juhatusse.

Illingu tunnistuse kohaselt sai ta 2004. aastal ühelt erakonna funktsionäärilt 50 000 krooni, mille päritolu tuli varjata.

Illing andis osa rahast Koit Arrole, kes selle oma nime all erakonnale annetas. Arro kuulus Reformierakonna Tartu noorteorganisatsiooni rajajate hulka. Politseile ütles ta, et kuna Illing oli tema hea tuttav, siis ta isegi ei küsinud, miks too ise annetust ei tee.

Tundmatu raha vahendamist kinnitas ka Ilmar Mihkelsoo, kes kuulus samuti Tartu piirkonna juhatusse.

Neljandana esines puhtsüdamliku ülestunnistusega Tartu volikogu liige Kristjan Karis.

Illingu, Arro ja Karise poolt räägitud juhtumid olid uurimise ajaks kuritegudena aegunud. Mihkelsoo puhul ei leidnud politsei piisavalt tõendeid, et raha väidetav andja, praegune välisministri nõunik Priit Kallakas kohtu alla anda.

Lisaks Tartu nelikule tunnistas anonüümse annetuse vahendamist Kairi Randmer. Neiu sõnul annetas ta parteile raha oma endise poiss-sõbra, riigikogu liikme Kalle Pallingu palvel. Kuna Palling tunnistusi ei andnud ja rohkem asitõendeid ei leitud, lõpetas politsei ka selle juhtumi uurimise.

Eelmise aasta lõpul kandis Reformierakond riigieelarvesse Silver Meikarilt saadud 7300 eurot, mille päritolu jäi hämaraks. Erakondade rahastamise järelevalve komisjon on soovitanud maksta ka Tartu neliku ja Pallingu eksi annetused tagantjärele riigile.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk: “Ligi viis kuud kestnud põhjalik uurimine ning ka järelevalvekomisjon pole leidnud, et Reformierakond oleks rikkunud seadust. Kuna erakonnal endal ei ole võimalik kontrollida kellegi tuluallikaid, siis kaalume komisjoni soovitusi.”