1987:
“Võitlus noorsoo pärast”

“Aktiivselt püüab kodanlik ideoloogia mõjustada ka sotsialismimaade noorte eluhoiakuid. Õõnestustööle spetsialiseerunud raadiojaam “Vabadus” läkitab eetrisse noorsooprogramme NSV Liidu rahvaste seitsmeteistkümnes keeles.”

Selles raamatus on kapitalism Savisaare jaoks veel probleem ja sotsialism lahendus. Neli aastat enne Nõukogude Liidu kokkuvarisemist kirjeldab Savisaar kapitalistlikku maailma nii, nagu hoopis see oleks kokku varisemas. 204 lehekülge kommunistlikku ajupesu.


2013:
“Tõde Eestist”

“Tõde Eestist” on silmatorkavalt kuri ja kibestunud raamat. Selgelt paistab välja, et Savisaar pole rahul oma kohaga Eesti riigis. Kui tema varasemaid poliitikaraamatuid iseloomustas lisaks teravale kriitikale ka optimistlik noot, lubadus paremale tulevikule, siis viimases raamatus annab tooni vaid paksus vandenõuteooriate kastmes kibedus.

Suure osa raamatu sisust hõlmab praeguse Eesti majanduse ja majanduspoliitika analüüs. Savisaar näeb kõikjal peatselt saabuva katastroofilise majanduslanguse märke, tema argumentatsioon on aga tihti segane ning vastuoluline.

Pikkade ja lohisevate majanduspoliitika lehekülgede vahele on lükatud lühikesi ja teravaid peatükke poliitikast, poliitikutest ja ka näiteks rahvaloendusest. Jääb mulje, et Savisaar võis majanduspoliitika alaseid peatükke kirjutades kasutada kellegi teise abi, pistes siia ja sinna vahele mõned enda kirjutatud leheküljed.

Savisaare katse tõestada selle raamatuga oma jätkuvat tähtsust Eestis on selgelt läbi kukkunud.

Loe kokkuvõtteid Edgar Savisaare raamatute kohta Ekspressi tasulisest versioonist