1.–9. veebruarini toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis Andres Mustoneni juhtimisel MustonenFest, mis toob Eestisse maailmanimega teisitimõtlejad – heliloojad, kollektiivid ja interpreedid, samuti teosed, mis on mõjutanud maailma muusikakultuuri.

Muusika

Muusika pole siit maailmast – see on nähtus, mis paneb meid aru saama, et maailm pole pelgalt materiaalne. Seda pole võimalik kätte võtta ja edasi anda, seda saab edastada vaid transtsendentaalselt. Seda, mida muusika meiega teeb, pole võimalik pragmaatiliselt seletada.

Kunst

Kõik, mis meie ümber, on kunst – elu on kunst. Kui hakkame tajuma elu, tajume ka kunsti. Kui saame midagi kunstist aru, mõistame ka elu. Meid segab fundamentaalne mõtlemine, mis maailmas laiutab. Kunst on pidev liikumine ja see tähendab, et inimene on kogu aeg erk. Kui oleme kogu aeg erksad, saame kogemusi, elamusi ja tekivad ideed. Kõik selleks, et me ümber oleks ilu.

Ilu

Ilu sünnib sisemusest, kaemuslikust kogemusest, elamusest ja armastusest.

Elamus

Elamus on emotsioon ja minu jaoks on see kõige tähtsam asi – see on suhe ümberringi toimuvaga. Ma vaimustun inimestest, nähtustest. Muusik tuleb lavale, ei mängi veel ühtki nooti – kuid emotsionaalne elamus võib juba saalis olla! Kui seda ei taju, on muusikaga väga raske tegelda.