Olulised hommikud
Pealegi pole siis kiiret ja hommikusööki saab sujuvalt lõunaga ühendada. Pannkoogitegu teeb pühapäevahommiku kindla peale eriliseks, isegi kui see peaks rutiiniks muutuma. Pannkooke võib küpsetada ja süüa mitmel moel, sõltuvalt, kas käepärast on piim või hapupiim. Viimasel ajal on vahtrasiirup minu kodus värsked marjad ja mee pannikoogikattena kõrvale tõrjunud.
Pannkoogid vahtrasiirupiga
Vaja läheb
■350 ml piima
■2 suurt orgaanilist muna
■1 tl peensoola
■1 sl peensuhkurt
■125 g jahu
■1 tl küpsetuspulbrit
■praadimiseks õli ja võid
■serveerimiseks vahtrasiirupit
Valmistamiseks
vispelda kõik ained suures kausis loetud järjekorras kokku. Pane tainas külmkappi ja lase kaetult üleöö seista. Hommikul aja pann kuumaks ja lisa tilk õli või määri pann võiga. Tainas tõsta kulbiga kuumale pannile. Tainale võid lisada veidi vett, et saaksid sobiva paksusega taina. Küpseta, kuni küpsetamata poole pinnale ilmuvad tillukesed mullid. Nüüd keera koogil teine pool. Lapsi rõõmustab, kui teed seda õhku visates, mis nõuab pisut harjutamist. Nüüd küpseta kook teiselt poolt paari minutiga kuldpruuniks. Kooke söö soojendatud vahtrasiirupiga.