Äripäeva lugu lugenud lapsevanemad olid nõutud - miks tõi lasteaia juhataja Monika Kerse neli aastat lasteaia sees keerelnud delikaatse mure avalikkuse ette? Kuna lasteaia hoolekogu ega linna haridusamet ei ole lapsevanemate murele reageerinud, otsustasid nad Ekspressile avalikustada oma nägemuse asjast. (Ekspress ei avalda lapsevanemate nimesid, mis kõik on toimetusele teada.)
Padriku lasteaed avati Pirital looduskaunis kohas neli aastat tagasi. Õpetaja Helil oli tööletulekul üks tingimus, et tema poeg peab saama tema rühma. Selline soov ei ole seadusega keelatud, kuid on pedagoogiliselt küsitav. Lasteaja juhataja Kerse oli sellega nõus, ehkki lasteaias komplekteeriti neli sõimerühma ja võimalus õpetaja laps teise rühma panna oli olemas.

Nüüd on lasteaias nelja aasta jooksul arenenud sedavõrd delikaatne olukord, mille tagajärjel käivad psühholoogilist nõustamist saamas nii vanemad kui 4-5 põnni. „Asjaolust, et ema käib lapsega tööl, on tekkinud rühma lastele pidev ebavõrdse kohtlemise ja stressi allikas,“ ütleb üks lapsevanem.

Lasteaias on kujunenud olukord, kus õpetaja lapsele on lubatud see, mis teistele keelatud. Nii näiteks ei pea õpetaja laps lõuna ajal magama, poiss võib emaga käia rühmast väljas; poiss võib teiste jõnglaste silme all mängida ema telefoniga ning käia oma kapist „demonstratiivselt eputades“ näksimist võtmas; takkapihta hüüab poiss õpetajat „emaks"…

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist