Projekti eesmärk on õpetada lastele väärtushinnanguid nii, et nad neist aru saaksid, tuginedes põhiväärtustele, nagu sallivus, austus, hoolivus, julgus. Ettevõtmise sümboliks on lillad kaisukarud, kes on lastega erilistel, suure kaisukaru “juhitud” karukoosolekutel kaasas. Seal mängitakse illustreeritud vestluskaartide abil erinevaid situatsioone läbi ning vesteldakse headest suhetest ja kiusamisest.

Luha munitsipaallasteaias projekti juhtiv õpetaja Liis Türin ütles, et karu võib julgustada last rääkima. “Kui laps ise ei julge oma arvamust avaldada, siis karu võib seda tema eest teha. Suur karu on kõikide sõber. Väikesed karud on lapse julgustajad ja lohutajad,” rääkis ta.

Kord nädalas korraldatav koosolek võib lõppeda massaažiga, mille kaudu lapsed õpivad vahet tegema hea ja halva puudutamise vahel. “See on päris massaaž, aga lapsed ise teevad, kas paaris või üksteise seljataga. Sõbralik tegevus aitab kaasa laste sotsiaalsetele suhetele ja parandab sallivust. Massaaži algul küsitakse kaaslaselt, kas teda võib masseerida, lõpus tänatakse masseerijat,” tutvustas Türin.

3–8 aasta vanustele lastele suunatud projekti juhib alates 2007. aastast Save the Children Denmark koostöös Taani kroonprintsessi Mary fondiga, Eestis on see Lastekaitse liidu egiidi all.

Projektiga saab liituda, osaledes maakondlikel koolituspäevadel.