Hiiglaslik auk eelarves

Seil lööb lauda faktid. Ministeerium kontrollib avalikke registreid 1. detsembri seisuga, et selgitada välja spordiorganisatsiooni õigus saada riigieelarvelist toetust. Kui majandusaasta aruanne on selleks ajaks esitamata, välistab see riigieelarvelise toetuse saamise. Hokiliit majandusaasta aruannet tähtajaks ei esitanud. “Tuletasime neile kümneid kordi meelde, et nad peavad riigi raha saamiseks aruande esitama, kuid see muudkui venis,” osutab Seil.

2012. aastal andis ministeerium jäähokile 65 000 eurot, kuid nüüd, aastal 2013, laiutab hokiliidu eelarves sellel kohal suur auk. Tõsi, summa peaks olema mõnevõrra väiksem, ulatudes heal juhul 40 000 euroni – liidu eelarvest üle 10 protsendi.

Jäähokiliidu juhatuse esimees Jaan Mölder peab ministeeriumi otsust pretsedendituks, ebaproportsionaalseks, ja kõigele lisaks väidab Mölder, et ministeeriumis võib olla ametnik, kes tahab nimelt jäähokit kiusata.

“Keegi tahab näidata, et meil on kõik väga halvasti – muidugi on meil omad probleemid, kuid kus neid poleks,” pahvatab Mölder. “Riigiraha on ikka väga suur osa meie eelarves. Täna peame läbirääkimisi kultuuriministeeriumiga ja leiame, et alust selliseks otsuseks polnud.”

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist