Noore neiu triumf valimistel

Matusihis oli neli aastat tagasi kohalike valimiste suurimaid üllatajaid. Avalikkusele täiesti tundmatu keskkooliõpilane sai 2009. aastal Põhja-Tallinnas 439 häält. Algaja kohta oli see uskumatu tulemus! Seejuures kandideeris Matusihis Keskerakonna nimekirjas alles 29. kohal. Näiteks partei raudvara hulka kuulunud endine siseminister Ain Seppik oli valimisnimekirias esinduslikul viiendal kohal, aga sai tüdrukust vaid kolm häält rohkem.

Keskerakondlased seletasid Matusihise enneolematut edu tema kuulumisega suurärimees Endel Sifi poolt toetatud noorte poliitikute punti. "Sifflased" tegid valimistel oma kampaaniat, mis seisnes võrkturunduse meetodide leidlikus kasutamises.

Nii maandus 18aastane Mustjõe gümnaasiumi abiturient noorima poliitikuna Tallinna volikogu nupuga laua taha ning hakkas pealinna elu korraldama ka Põhja-Tallinna halduskogus. Matusihisest sai volikogus koolidirektor Märt Sultsi pinginaaber. Muuhulgas äratas tüdruk tähelepanu sellega, et keeldus "Pealtnägijale" intervjuu andmisest põhjendusega, et on "liiga noor!"

Et kindlustada endale volikogus "sifflaste" toetus, jagas linnapea Edgar Savisaar neile kõrgeid ameteid. Ta määras Matusihise Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse nõukogu liikmeks ja Tallinna Lauluväljaku nõukokku. 20aastasena oli Matusihisel positsioon, millest võivad unistada paljud noored poliitikud.

Lisaks õppis ta Tallinna Ülikoolis riigiteadust ja töötas Kanuti noortemajas meediajuhina.

Aga kuidas sai sellisest parteilisest energiapommist Statoili klienditeenindaja?

Loe artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist!