Positiivsest dopinguproovist kuulis Ansip tunamullu ajakirjanduse kaudu. Sel ajal levisid juba vandenõuteooriad. Priit Pullerits kirjutas oma suusablogis: “Aga nüüd on suursangar traagilisel kombel spordist loobuma pidanud – haigus ei hüüa tulles... – ja mitte keegi ei taha Veerpalust enam väljagi teha. [–] Peaminister Ansip, suusalembese erakonna esindaja, kes ise käinud olümpial Veerpalule kaasa elamas, ei ole teda tehtu eest avalikult tänanudki.” Ansip ütleb, et “arvasin, et Andrus Veerpalu loobumine oli seotud tervise ja vanusega. Eestis pole kombeks tippspordist loobumisi suureliselt tähistada. Ma ei ole mitte kedagi kaheksa peaministri aasta jooksul tippspordist loobumise puhul avalikult õnnitlenud või tänanud. Tänatud on ikka saavutuste eest.”

Tunamullust pressikonverentsi, mille järel ilmusid fotod nutvast suusatipust, vaatas valitsusjuht Stenbocki majast. “Mul oli Andrus Veerpalust südamest kahju.”

Ansip suhtles Veerpalu ja tema tiimiga ka dopingusaaga kestel. “Olen helistanud ka Andrus Veerpalule. Ma sõidan klassikasuuskadega, millel on Andrus Veerpalu Torinos kirjutatud autogramm. Tartu maratoni avatud raja nädalavahetusel sõitsin Andrus Veerpalult laenatud no wax suuskadega.”

Ansip uskus, et Veerpalu ei kasutanud dopingut, ja ootas arbitraažikohtult õiglast otsust. “Dopingusüüdistus tundus veana. Ma ei ole oma sõnavõttudes kunagi õigustanud dopingu kasutamist. Professor Sulev Kõksi Postimehes esitatud teaduslikud argumendid olid veenvad. Väljendasin oma sümpaatiat Veerpalule nii avalikult kui ka talle isiklikult.”

Andrus Ansip on Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Raul Ollega isegi võidu suusatanud. See juhtus Postimehe päevadel Tartus Raekoja platsis munakividel. Aga neile neljale pani pika puuga ära Priit Pullerits.