Turvakeskus asub kahekorruselises hoonekompleksis Mustamäel, Nõmme tee ja Tammsaare tee ristumiskoha lähedal. Keskusel on tänuväärne roll selles, et pealinna tänavatel ei kohta end pilve tõmmanud või segi joonud tänavalapsi tihti. Ka Tartu ja Haapsalu võimud on tundnud huvi, kas saaks oma riskilapsi Tallinna saata. Paraku on keskus peaaegu alati täis. 

Traataiaga ümbritsetud keskuses elab 48 poissi ja tüdrukut vanuses 10–17, kes on hädas alkoholi, mürgiste ainete ja uimastite tarvitamisega. Paljud kuuluvad kampadesse, ei käi koolis, hulguvad ringi. Nad on jäänud vahele varastamisega – näiteks antakse tüdrukutele korgijooki, nad lähevad uimastatuna poodi, lõikavad proovikabiinis riietelt turvakleebised ära ning lähevad välja, seljas kaks kihti rõivaid.

Pered ei saa selliste ülekäte läinud lastega enam hakkama. Samas on veel lootust, et noorukid parandavad end ning neid ei pea sulgema Kaagvere või Tapa erikooli, rääkimata noortevanglasse pistmisest. Klientide sekka satub ka jõukamate perede lapsi, kelle jaoks pole isal-emal lihtsalt jätkunud tähelepanu.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist