Need haigusnähud ei olnud 36aastase mehe jaoks head ning Rainer jäeti haiglasse.

Nädal hiljem kirjutas arst Raineri haiglast välja põhjalike ettekirjutustega: tööstress maha, toit tervislikuks, suitsetamine ja naps jätta, rohkem liikuda. Kõik nõudmised kahe väikese poja isale olid õigustatud. Rainer oli viimaste aastatega kõvasti kaalus juurde võtnud ja tööd rüganud.

Rainer tegigi kõik nii nagu arst käskis, kuid kaks aastat hiljem, 8. veebruaril 2013. aastal seisid kümmekond lähedast Tallinnas Pärnamäe Krematooriumis harvade lillekimpudega ilustatud kirstu ääres. 38aastane Rainer Härm läks tuhastamisele… See oli ootamatu leinaseisak. Ebaõiglane. Isegi ekslik, sest Rainer oli oma elu mõtetes jaganud kokale kohaselt kaheteistkümneks käiguks. Aga jõutud oli vaid kaheksanda algusesse, täismeheikka. Plaanitud oli nautida jõudeelu, palju head Prantsuse kööki, sigarillot ja õunabrändit calvadosi.

Miks see ära jäi? Mis juhtus Rainer Härmi alias telekokk Jazziga? Mehega, kes pärast Lilian Kosenkraniust tõestas tervele Eestile, et ka mehed oskavad süüa teha.

„Raineri organismi jaoks tuli see muutus liiga hilja,“ tunnistab Raineri kahe poja ema, elukaaslane Aile Laansalu valusat tõde.

Miks arvab Raineri tervisevintsutusi lähedalt näinud Aile nii,  seda loe tasulisest Eesti Ekspressist.