Praegu on aga sportlaste jaoks piinlikuks tõsiasjaks, et nad kaasati nurjunud ettevõtmist reklaamima ning said vastutasuks võimaluse osta eksklusiivsed villad soodushinnaga. Oma osa täitsid jalgpallurid kenasti, kiites projekti taevani (Le Jardin de Fleuri reklaam brošüürid kadusid eelmisel nädalal internetist kui nõiaväel), kuid vastu ei saanud midagi. Mis juba mitu aastat tagasi pidi olema enam kui 1300 elamispinnaga terviklik kuurort, on tänaseni suuresti tühermaa.

Briti lehe andmetel tegi Manchester Unitedi kaitsemängija Rio Ferdinand näiteks ettemaksu, et osta üks kolmetoaline maja ja kolm villat, koguväärtuses 1,7 miljonit eurot. Kogu arenduse hind oli 170 miljonit eurot. Property Logic kogus investoritelt ettemaksuna 60 miljonit eurot ja pole lõpuni selge, kuhu see raha läks.

Tippjalgpalluritelt ei õnnestunud kommentaare saada ei Mail on Sundayl ega ka Ekspressil, ehkki võtsime ühendust nii jalgpalliklubidega, kus Maroko projekti investorid mängivad (Manchester United, Chelsea, West Ham United jt), kui ka otse jalgpallurite agentidega.

Reinsalu äripartner Sean Cusack esitas Mail on Sundayle olukorra kohta sama selgituse, mille on varem esitanud Ekspressile ja juba aastate vältel ka investoritele: projekti nurjumises on süüdi globaalne finants- ja kinnisvarakriis.

Mida Cusack briti väljaandele mainimata jättis, on aga see, et kriis pole ainuke takistus. Ekspress kirjutas ülemöödunud nädalal, et Property Logicu omanikud Margus Reinsalu, Sean Cusack ja Joop Huisman on omavahel tülis ning süüdistavad üksteist. Sellises olukorras pole ime, et raske on firmasse lisaraha kaasata.

Mail on Sunday uuris Ekspressilt ka Margus Reinsalu tausta, kuid jättis Eesti ärimehe oma artiklis lõpuks üldse mainimata.