Parimad vorstid ja lihad grillimiseks
Selle suve lihatoodete sarja “Puhtad maitsed” valmistamiseks on valitud eestimaisest kvaliteetsest sealihast parimad palad, lisatud on vaid naturaalsed maitseandjad ning vähendatud on soolasisaldust. Säilitusainete ja kunstlike lisaaineteta vorstid ja lihad on lihatoodete riiulil läbivaks teemaks enamiku suurtööstuste toodangus.
Vaja läheb
■1 karp lastegrillvorste ploomidega lambasooles (Rakvere Lihakombinaat)
■400 g punaseid konservube
■400 g valgeid konservube
■200 g värskeid aedube
■1 väike punane sibul
■punt siledalehelist peterselli ja tilli
Kastmeks
■5 sl oliiviõli
■3 sl palsamiveiniäädikat
■2 tl Dijoni sinepit
■1 tl vedelat mett
■soola ja musta pipart
Valmistamiseks
pese konservoad sõelal rohke veega ja lase nõrguda. Loksuta kastmeained väikses kaanega purgis läbi ja sega ubadega kokku. Jäta 30 minutiks maitsestuma. Lõika sibul õhukesteks ribadeks ning lisa koos aedubade ja hakitud ürtidega salati hulka vahetult enne serveerimist. Grilli lambasooles vorstid sütel või pannil kaunilt kuldseks ja paku koos oasalatiga.
Vaja läheb
■karp seavälisfilee lõike koduaia ürtidega
■250 g kollaseid ja punaseid kirsstomateid
■1 kollane ja 1 punane paprika
■1 väike punane sibul
■punt värsket koriandrit
Kastmeks
■3 sl oliiviõli
■1 purustatud küüslauguküüs
■1 sidruni mahl
■soola ja musta pipart
Valmistamiseks
lõika kirsstomatid pooleks ja paprikad ribadeks. Lõika ka sibul õhukesteks ribadeks ning haki koriander. Seejärel sega kokku kastmeained ja sega kogu salat õrnalt läbi. Maitsesta vajadusel veel ning paku äsja grillilt tulnud mõnusalt kuumade fileelõikude kõrvale.