Möödunud aasta lõpus avati teatris NO99 laemaal, mille kallal Saadoja töötas ligi aasta aega. Mai algul pälvis kunstnik laemaali eest Kristjan Raua nimelise kunsti aastapreemia.

Toit

Ricky Gervais põhjendas kunagi oma kaalulangust sellega, et ta sööb nüüd ainult niipalju kui tarvis. Kõlab lihtsalt. Vaimutoiduga on paraku keerulisem: minimaalse koguse asemel on oluline maksimaalne kvaliteet. Õnnelikud on need hetked, kui kaks nimetatut kokku saavad.

Johnny Marr

Aeg-ajalt on hea üle vaadata, kuidas legendaarne pillimees räägib oma kitarridest, lugudest, mängutehnikast, sound’idest, suhtumisest ja sellest, kuidas iga väike detail on terviku suhtes oluline. Hea on kuulata suuri lugusid uuesti rohujuure tasandil. Vaata www.johnnymarrplaysguitar.com/this-that-and-the-other/video/demonstration/.

Gerry Johansson

Gerry Johanssoni fotoseeriad väikelinnadest Rootsis, Saksamaal, USAs ja mujal on head näited, kuidas läbimõeldud suhtumise abil on võimalik kogu maailmaga rahu sõlmida. Vähemalt visuaalselt.

Jalutamine

Jalutamine erineb jooksmisest, ratta- või autosõidust peamiselt tempo osas. Sihitu lonkimise käigus on võimalik teha plaanipärane korrektuur oma mõtetes, sest sobivas tempos mööduv keskkond aitab ühendada juba ära unustatud ja veel tekkimata seosed. Jalutamine on mäletamine.

Hauakirjad

Nii ilusat hauakirjade tüpograafiat kui Viinis vanal juudi kalmistul Zentralfriedhofil polnud ma enne näinud. Head näited kõigest on kusagil olemas.

Jäljed

Lapsepõlvest saadik seisatan Eesti Kunstimuuseumis Eugen Dückeri maali “Saaremaa maastik” ees ja vaatan, kui hästi on esiplaanil maalitud vankrijäljed liivasel teel. Alatasa kipun unustama, kes on see kunstnik, aga need jäljed on meeles.