Näiteks märtsis on tema firma KC Grupi omandist lahkunud vara Oandul, kus ärimees renoveeris teatavasti vana veski. Oandu veskis toimusid varem suurejoonelised vastuvõtud, teiste hulgas võõrustas president Toomas Hendrik Ilves seal Eesti sõpru. Veski kinnistute uus omanik on Reinsalude verivärske MTÜ Oandu Watermill. Üks tükk kahest, mida KC Grupp Oandul veel võõrandanud pole – isegi sellele on registris juba eelmärge omandiõiguse üleandmise tagamiseks Oandu Watermilli kasuks.

Ärimeest esindav vandeadvokaat Jüri Leppik kinnitab Ekspressile, et Oandu krundid võõrandati turuhinnast lähtuvalt ning MTÜ eesmärk on mõisa-, veski- ja külaelu säilitamine ja arendamine.

Aprillis siginesid Reinsalule ja tema abikaasale kuuluvale vanalinna korterile ja Haabneeme kinnistule 70 000eurosed hüpoteegid ärimehe laste Oliveri ja Kristeli kasuks. Leppiku sõnul kasutavad lapsed neid kinnistuid ja tasuvad nendega seonduvaid pangalaenumakseid. Sellest ka hüpoteegid.

Reinsalu firmad, millel oli veel mõne aasta eest kopsakas kinnisvaraportfell, omavad nüüd vaid üksikuid kinnistuid. Näiteks ühte mitteeluruumi Tallinnas Katusepapi tänaval, millele lasi kohtutäitur Risto Sepp veebruaris kanda käsutamise keelumärke Eesti Energia kasuks. Leppik kinnitab, et see ei tulene elektrivõlast, vaid liitumisega seotud töödest, mille eest tasumine on ajatatud.

Reinsalu firmad KC Kinnisvara, Eesti Fosforiit ja Maardu Katlamaja on maksuvõlgased. Neist esimene võlgneb riigile üle 125 000 euro.

Sel kuul nõuavad Reinsalu KC Grupilt kohtu kaudu võlgu sisse endise äripartneri Hanno Lindpere ja Jaak Roosipuu firmad. Roosipuule kuuluv Neticom on kohtule esitanud koguni KC Grupi pankrotiavalduse, mida Reinsalu esindaja sel nädalal sisuliselt väljapressimiseks nimetas. Neticomi kasuks on kohus seadnud kaks hüpoteeki Reinsalu firma tootmismaale Maardus.

Tänavu jaanuaris kirjutas Ekspress, kuidas Reinsalu põletas miljoneid eurosid ambitsioonikal katsel teha Fat Burnerist maailmakuulus spordijook. Avantüüriga seotud firma Tone Tea pankrotiprotsess aprillis rauges ja firma läheb likvideerimisele, sest peamine võlausaldaja ei näinud mõtet varatu ettevõtte pankrotihalduritele töö eest “peale maksta”.

Aprillis kirjutasime, kuidas sajad rikkad briti investorid ootavad juba viiendat aastat neile Reinsalu firma poolt lubatud luksuslikku kinnisvara Marokos. Investoritelt koguti villade ja apartementide ettemaksuna 60 miljonit eurot ning nende saatus on ebaselge.

Kuna KC Grupil on positiivsete sõnumite põud, leiab firma kodulehelt värskeima uudisena selle, kuidas miljardär Richard Branson kiidab Eesti idufirmat Transferwise. Olgugi et ainus, mis KC Gruppi ja Transferwise’i seob, on asjaolu, et need kaks firmat paiknevad ühes kontorihoones Mustamäel koos kümnete teiste firmadega.