“Ettevõtjale on selline sündmus midagi niisugust kui filmitööstusele Oscar,” tunnistab Oltjer Ekspressile. “Põhiline sõnum ja tagasiside oli see, et hoolimata meie riigi väiksusest on Eesti ettevõtjad nutikad ja innovaatiliste ideedega.”

Oltjer on elukutselt arst. Ettevõtlusega alustas ta pärast seda, kui tal tekkis tugev allergia eri desinfektsioonivahendite vastu. Ta hakkas otsima tervislikumaid alternatiive. Nüüd arendab ja toodab hoogsa kasvuga Chemi-Pharm “inimsõbralikku keemiat” ise, müües eri vahendeid haiglatele paljudes riikides. Teiste hulgas Malaisias, Singapuris, Indoneesias, Tais, aga ka Venemaal ja Kesk-Euroopas. Firma töötab välja ka ökokosmeetikat ja tooteid, mis on mõeldud islamiriikidele, kus desinfektandid ei tohi usulistel kaalutlustel sisaldada alkoholi.

Ent nagu Oltjer Monte Carlos huvilistele selgitas – “arstide eesmärk on elusid päästa” ja tema missioon on võidelda ühega neljast peamisest surmatekitajast paljudes riikides – haiglasisese infektsiooniga. Selle kontrolli alla saamine päästaks aastas kümneid tuhandeid inimelusid.