Parimad restoranid valitud
Anonüümsete kohtunike punktide kaalutud keskmiste alusel loodud edetabeli eesotsast leiab nii tuntuid tegijaid kui ka uustulnukatest üllatajaid. Kohtunikeks on valitud eri eluvaldkondade ja erinevate maitse-eelistustega inimesed alates diplomaatidest, ettevõtjatest, ajakirjanikest, toiduekspertidest kuni üliõpilasteni. Püüame jälgida, et hindajad oleksid läbilõige Eesti ühiskonnast ja hindaksid just seda, mis tavakülastajale väljas söömisel oluline on. Üsnagi tasavägisest eelvoorust pääsesid finaali põhikategooriates seitse restorani, neli kohvikut, neli pubi ja kaks lounge’i/baari. Konkurents oli tänavu kõige tihedam just restoranide kategoorias. Sel aastal valitakse lisaks põhikategooriatele ka parim kodu- või külarestoran, hinnatakse eraldi hotellides asuvaid restorane ning selgitatakse parima veinikaardiga söögikoht.
Kaheksa aastat on Hõbelusika konkursil parimaid restorane hinnatud ja tulemuste põhjal saab kinnitada, et Eesti restoranikultuur on tuntavalt arenenud toidu ja jookide mitmekesisuse ja kvaliteedi osas. Palju on paranenud ka söögikohtade teeninduskultuur.
Edasipääsenuid hinnatakse aasta lõpuni ning võitjate selgitamiseks on juba kaasatud rahvusvaheline žürii. Hindamistulemusi hoitakse konfidentsiaalsena 2014. aasta jaanuarini, kuni auhindade kätteandmiseni pidulikul galaüritusel, kus Hõbelusika omanikuks saavad ka parim teenindus või teenindaja ja kokk.
Hõbelusikas 2013
- Restoranide sh gurmee kategooria finalistid: Ribe, Tchaikovsky, Chedi, Leib Resto ja Aed, Meat Market (Tartu), Salt, Ö ning Gianni.
- Parima kohviku tiitli eest võistlevad More, Werner (Tartu), Cafe Mademoiselle ning Mahedik (Pärnu).
- Pubi kategoorias pääsesid finaali Põrgu, Brewery Õlleklubi, Chicago 1933 ja Suudlevad Tudengid (Tartu).
- Parima lounge’i/baari tiitli nimel konkureerivad Lounge 24 ja Butterfly.
- Lastelemmiku tiitli pälvis külarestoran Roots, mida tunnustati kui koduse köögiga söögikohta, kus eri vanuses pereliikmed ennast hästi tunnevad. Kodurestoranidest tõsteti esile Mer-Mer ja Till&Kummel.
- Parim autentne rahvusköök on restoranis Balalaika, trattoria’s La Bottega ja Chedis.
- Parim hotellirestoran on Antonius (Tartu), Marbella Club Grill (Schlössle hotell) ja Tchaikovsky.