Kaheksa aastat on Hõbelusika konkursil parimaid restorane hinnatud ja tulemuste põhjal saab kinnitada, et Eesti restoranikultuur on tuntavalt arenenud toidu ja jookide mitmekesisuse ja kvaliteedi osas. Palju on paranenud ka söögikohtade teeninduskultuur.

Edasipääsenuid hinnatakse aasta lõpuni ning võitjate selgitamiseks on juba kaasatud rahvusvaheline žürii. Hindamistulemusi hoitakse konfidentsiaalsena 2014. aasta jaanuarini, kuni auhindade kätteandmiseni pidulikul galaüritusel, kus Hõbelusika omanikuks saavad ka parim teenindus või teenindaja ja kokk.

Hõbelusikas 2013
- Restoranide sh gurmee kategooria finalistid: Ribe, Tchaikovsky, Chedi, Leib Resto ja Aed, Meat Market (Tartu), Salt, Ö ning Gianni.
- Parima kohviku tiitli eest võistlevad More, Werner (Tartu), Cafe Mademoiselle ning Mahedik (Pärnu).
- Pubi kategoorias pääsesid finaali Põrgu, Brewery Õlleklubi, Chicago 1933 ja Suudlevad Tudengid (Tartu).
- Parima lounge’i/baari tiitli nimel konkureerivad Lounge 24 ja Butterfly.
- Lastelemmiku tiitli pälvis külarestoran Roots, mida tunnustati kui koduse köögiga söögikohta, kus eri vanuses pereliikmed ennast hästi tunnevad. Kodurestoranidest tõsteti esile Mer-Mer ja Till&Kummel.
- Parim autentne rahvus­köök on restoranis Balalaika, trattoria’s La Bottega ja Chedis.
- Parim hotellirestoran on Antonius (Tartu), Marbella Club Grill (Schlössle hotell) ja Tchaikovsky.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid