24.06.2013, 07:00
Jaanijutt: Prantsuse šašlõkk tuleb ja tapab
Kirjanik Vahur Afanasjev avab Vikipeedia artiklis Euroopat vapustanud Prantsuse šašlõki päritolu ja omapära.
FOTO:
See artikkel on vaieldav ning vajab täpsustamist ja täiendamist.
Lisainfot võib leiduda arutelulehel.
Prantsuse šašlõkk (prantsustani: šašlõk-anh, gallia: chachlik barbare ) on vardas küpsetatud lihatoit, mille omapärane maitse saavutatakse pikaajalise äädikhappelahuses marineerimise ja tugeva kuumutamise tulemusena. Prantsuse šašlõkki valmistatakse mitte ainult koduloomade, linnu- või kalalihast, vaid ka tera- ja kaunviljadest ning anorgaanilistest ainetest, nagu toidukile või vahtpolüstüreen. Prantsuse šašlõkk on Püha Napoleoni Suur-Prantsustani ametlik rahvustoit.
1 Koostis
Oled juba tellija?