Laupäeval purjetatakse kahe 6,5meetrise ja ühe 12meetrise viikingilaevaga Vormsi ja pühapäeval tagasi. Laevad on Kreemi ehitatud.

Laevaehitust õppis Kreem Islandil, kus elas kaks aastat ja puutus kokku ka päkapikkudega.
Kui ta oli seal koos islandlastega viikingilaeva valmis ehitanud, tahtis ta suure kaljurahnu sisse auke puurida, et paigaldada ümbrust tutvustavat infotahvlit. „Seda tuli teha professionaalide tööriistaga, mis on põhimõtteliselt eluaegse garantiiga,“ meenutab Kreem.

Ometigi läks puur kohe katki. Hangiti teine, veel vingem puur, kuid ka see läks katki.
Selgus, et kohalike arvates elasid selles kaljurahnus päkapikud, kes said ilmselt pahaseks. „Me ei saanudki enne puuritud, kui pidime tegema väikese rituaali ja päkapikud kivi seest välja meelitama naaberrahnu sisse. Selleks oli vaja küpsiseid. Pärast seda said kõik augud puuritud,“ meenutab Kreem. „Mine siis nüüd võta kinni!“

26.-28. juulil toimuvat Haapsalu muinaslaagrit, mille korraldajaiks on ka viikingiaja taaskehastajatega Austrvegr Selts Kiruverest, Rotelevik Haapsalust, NordEstNõva Nõvalt ja Kalevite Kange Rahvas Viljandist, on teretulnud külastama kõik huvilised. „On jälle aeg, kui merel paistavad suured nelinurksed viikingipurjed ja viikingisõdalaste käes välguvad mõõgad ja kirved," ütleb Kreem.