"Ajalehtede Pealinn ja Stolitsa ning tütarväljaande Roheline Pealinn näol on tegemist meediaväljaannetega, mille põhieesmärk on inimesteni viia keskerakondlikku maailmavaadet ning propagandat. Kindlasti ei ole õige selliste meediaväljaannete rahastamine maksumaksja taskust," põrutas volinik Jürgenson.

Tema ettepanek kukkus loomulikult läbi, sest võim on linnas mitte IRLi, vaid raudkindlalt Keskerakonna käes. Jürgensoni eelnõu põrus 14 poolt- ja 37 vastuhäälega.

Eelnevalt avaldas ettepanekule vastuseisu ideele linnavalitsus. Linna õigusdirektor Priit Lillo teatas volikogule: "Kui eelnõu algataja soovib müüa Tallinna TV ning linna ajalehed, siis tekib küsimus, mida õieti müüa? Sisuliselt on võimalik müüa ainult kaubamärke, aga oma identiteedi müügiga linnavalitsus nõustuda ei saa."

Õigusdirektor Lillo eksis. Ajalehtede puhul ei saa linnavõim müüa isegi kaubamärke, sest need on osaliselt ärastatud. Pealinna ja Stolitsat annab välja küll Tallinna linn linnaeelarve rahast, kuid nende kaubamärgid on kirjutatud Keskerakonna nimele.