"Piduuuuu!" röögatab DJ, basskõlarite tümpsu on tunda rindkeres. Rõduäärele nõjatunud alla kolmekümnesed hästi riietatud mehed: "Päris kobe beib, see blond. Ei tea, kas ta keppi ka annab?" - "Vabalt, kui talle veel paar koksi välja rebida. Mul ongi enda omast juba siiber." - "On see okei, kui ma su beibsa üle võtan?" - "Võta, kui erutab."

6 küsimust beibe kohta

Mis või kes on beib(e)?

Babe (mitte segamini ajada Austraalia loomafilmi kangelasega) tähistab Websteri seletava sõnastiku järgi ameerika slängis kogenematut tütarlast.

Eesti oludes iseloomustab beib-isikuid (sest esineb ka mees-beibesid) eriline mõttelagedus, materiaalsus ja kommertslikkus. Nad ei suuda tabada sügavamat, vaid lähevad kaasa TV-reklaamide maailmaga.

Neist räägivad anekdoodid ööklubis: Miks beib kella lakub? Aga sellepärast, et Tik-tak sisaldab ainult kaks kalorit. Kuidas leida beibele tegevust? Kirjuta paberi mõlemale poolele: vaata teiselt poolt. Milline on kõige intelligentsem rakk beibe kehas? Vastus: spermarakk.

Beib on inimtüüp, mis käib kaasas uue ajaga nagu kerjus, mafiooso või uusrikas. Nagu luksusklassi sõiduautot, kallist randmekella või head ülikonda vajavad uusrikkad esindusnaist - beibet. Nende esinduslikkus on samasuguse rivaliteedi läte nagu kapotialused hobujõud või randmekella karaadid ja kullaproovi puhtus.

Asjatundjate hinnangul on beibede kaubanduslik turuväärtus Eesti oludes haripunktis 17 kuni 21 aasta vanuselt. "Beibede elu on võitlus koha eest päikese all. Välimus on nendele A ja O. Asja nimi on orjaturg. Eranditult nõutakse värsket verd: noor ilus nägu, raam peab olema sile nagu Sanpellegrino sukkpüksid. Tselluliidiaugud on juba (beibe jaoks) mõrv," räägib ööelust tüdinud mees sarkastiliselt.

Õhtuti käivad beibed end teostamas. Kui tavaline inimene joob end ööklubis pildituks või tantsib hingetuks, siis beib käib iga poole tunni tagant peegli ees, vahib ringi ja kritiseerib inimesi.

Et Eestis viibivad välismaalased ohivad alati, kui ilusad naised siin on, siis võiks beibedel olla suur ekspordipotentsiaal.

Kelle jaoks on beib?

Beibede ja nende tarbijate ringkond on kitsas, omamoodi elitaarne. Beib-mees ehk beibede tarbija on üldjuhul ärihuvidega jõukas 20-40aastane meeskodanik, kelle väärtusjärjestuse eesotsas on kiired autod ja ilusad naised.

"Kõige hullemad (beibede tarbijad) on kiiret karjääri teinud noored ärimehed, kelle esimene kooselu on purunenud või purunemas. Nad on elus kõik saavutanud ja pole enam kusagile minna. See annab tunda tohutus psüühilises ebastabiilsuses," kõneleb telgitaguseid tundev naine.

Beibe-elu seadused on karmid. "Neile näksadele on vaja ringi sisse jääda, seepärast käivad nad käest kätte. Ent kui sa tead, et ta on juba läbi käinud kolme-nelja kas või teretuttava käest-voodist, ei ole sa temast enam nii huvitatud, kui ta vabale turule tuleb," räägib ööelu hundiseadustest seltskonnaelu tundev mees. "Kui sa oled elanud beibe-elu ja näed 21aastaselt veel hea välja, siis pead ruttu mõtlema soodsale partiile."

Beib-meeste hulka tuleb lugeda ka elumehed, kelle trump on esteetiline välimus. Paljuski põhineb nende etteaste blufil, neil on elementaarne varustus (ülikond, autovõtmed). Üldjuhul kaaluvad nad kaks korda, enne kui kokteili välja teevad.

Kui palju maksab beib?

Sõltuvalt luksusklassist ja väljalaskeaastast maksab beibe ülalpidamine mõnest tonnist mitmesaja tuhande kroonini kuus. See sisaldab jõusaali, ilusalongi ja solaariumi arveid, riideid (eelistatavalt Versace, Armani). Üldjuhul lisandub sinna mobiiltelefon. Megabeibed nõuavad ka autot (Tartu Miss 96 Ly Jürgenson sõidab hõbedase Nissan 200 SX sportvariandiga, eksmiss Cathy Korju-Tullkvist roolib tumerohelist nahksisustusega BMW 325).

Kust leida beibesid?

Üldjuhul leiab beibesid pealinna menupaikadest. Et beibedele on oluline enda eksponeerimine, puuduvad nad tegelikult väljaspool urbaniseerunud keskkonda täielikult. Mis mõte on olla beib kolkakülas, kus sa näed päevas kahte inimest?

Enim beibesid mahub pealinnas ööklubide kolmnurka Hollywood-Bonnie&Clyde-Dekoltee. Nii külastajate kui programmi poolest on kõige beibelikum viimane. Siin leidub nii bravuurikaid tantsukuningannasid, seiklusjanulisi abituuriumiplikasid kui ka Claudia Schifferi teisikuid. Vastavalt kohtab meeskülastajaid külatraktoristidest suurärimeesteni.

Hollywood pakub lapsbeibesid. Et ööklubid püsivad naistel, jäetakse neid harva ukse taha, hoolimata sellest, et enamikus lokaalides on vanusepiirang 18-20 eluaastat. Meespool koosneb siin triiksärkides ja äärmiselt napi juuksekasvuga noormeestest.

Et hotelli Olümpia ööklubisse Bonnie&Clyde pääsemine eeldab teatud investeeringut (aastamaksuga liikmekaart), leiab siit beibede paremiku kuni megabeibedeni välja. Klubihämaruses võib aga teiste hulgas kohata tipp-poissmehi nagu Hannes Tamjärv. Hea võimalus leida välismaa ärimehi.

Viru keldriklubis Amigo leiab soomlasi, 30aastaseid beibesid ja prostituute. Siin otsitakse sihiteadlikult partnereid, kuid mees peab olema tähelepanelik, et talle eksikombel pärast kirglikku ööd soolast arvet ei esitata.

Kesklinnast eemal, Mustamäe ööklubis Othello kohtuvad legaalne ja kriminaalne kapital. Erinevalt eksiarvamustest on külastaja siin võrdlemisi kaitstud, tavakunded eelistavad korrakaitsjate tähelepanu asjatult mitte püüda.

NB! Vale tüdruku tantsule kutsumine või valesse lauda istumine võib siin siiski kurvalt lõppeda. sest n.ö mängumaa on rangelt jagatud.

Lapsbeibesid siin peaaegu ei kohta, megabeibesid leidub see-eest rohkem.

Väljaspool Tallinna võib kohata beibesid Tartu ööklubis Atlantis ja Pärnu Sunset Clubis.

Kust tulevad beibed?

Beibede taimelavad on erinevad tantsukoolid, eriti Ester Hellermaa Dance Management, modellikoolid nagu Sixtina ning lugematud missikonkursid alates Miss Santa Barbarast kuni Miss Estoniani. Väidetavasti käib just missi- ja modellivõistlustelt esindusbeibesid valimas kohalik allilm.

Eraldi märkimist väärib Concordia ülikooli fenomen. Selle tudengid on (olid) Eva-Maria Laan - Miss Estonia ja Miss Baltic Sea 1994, Enel Eha - Miss Estonia 1995, Kati Keevallik - 1. Printsess Miss Estonial 1995 ja Miss Baltic Sea 1995, Kaie Kaas - 1. Printsess Miss Estonial 1996, Jana Järva - Tallinna Kõrgkoolide Miss 1996. Aga Concordia haridus maksab üle 20 000 krooni aastas.

Ka spordiklubides Flexer ja Gea käivad meeskunded põhiliselt vastassugupoole esindajate pärast. Elitaarne beib end tervisejooksuga ei alanda, palju vingem on prominentidega koos kangi tõsta. Ilmselt saab kuumaks Olümpia katusekorrusel asutatud spordiklubi Club 26. Lootusetult out on Balance Club.

Kuidas endale beibet hankida?

Ööklubisse oleks lõbujanus poissmehel tark minna saatjannata. "Milleks viia puid metsa?" kõlab isaste populaarseim hüüdlause. Peibutusmängus on kolm põhireeglit: seltskond, seltskond ja veel kord õige seltskond. Kiiremate tulemuste saamiseks tuleb endal aktiivne olla!

Tähtis on õige varustus - hea ülikond (väldi Baltmani!) ja kingad (peaasi, et näiks kallis), silmatorkav randmekell (soovitatavalt Rolex), keskmisest kallim uus auto (bemarite, mersude ja jaapani sportautode kõrval kohtab nüüd ka ameerika autot).

Vilkaimad on ööklubides septembri esimesed kaks-kolm nädalat. Siis tuleb maapiirkondadest Tallinna kõrgkoolidesse värsket verd juurde. Mehed loovad siis telefoninumbreid korjates eeldusi tihedaks ja teguderohkeks talveks. Innukamad ei põlga ära juba varem keskkooli tutipidude lähistel luusimist.

Beibegalerii

Beibed võib jaotada libabeibedeks ja tõsibeibedeks. Esimene kasutab naiivsust (ripsmete plaksutamine ja süütud sinisilmad) relvana, et elus lihtsamalt läbi lüüa. Mõnel pool seda isegi eeldatakse, näiteks sekretärinäksadelt. Seepärast domineerib nende riietuses business look.

Tõsibeib on asja kallal ihu ja hingega, sest beib olla on Eestis moodne. Erinevalt läänest ei juurdunud siin grunge-stiil, selmet võidutsevad nabapluusid, miniseljakotid ja platvormkingad. See on televisiooni ja kaubanduse töö vili.

Ka ajaline jaotus on olemas. Veel aastat paar tagasi oli naiste nälg luksuskaupade järele nii suur, et oldi valmis igale vähegi nägusale jõukale mehele küüned säärde lööma. Selle nn nännibeibe vajadusi rahuldas tollal kõige paremini allilm, kel rohkesti vaba pappi käes. Nännibeibe vormirõivas on must nahktagi, Versace'i teksad ja kuldpannaldega nahkkoti.

Aasta-poolteist tagasi tuli kommertskoolidest (Concordia, Eesti Kõrgem Kommertskool) uus beibetüüp - nn karjääribeib, kes hindab eelkõige mehe ühiskondlikku positsiooni. Kantidele eelistavad nad 30ne lähedal ärimehi, eriti rahandustegelasi.

Välimuse ja vanuse järgi saab eristada megabeibet ja lapsbeibet. Pahatihti solaariumiga pisut liialdama kippuv megabeib on keskmisest glamuurikam, mingil määral femme fatale'i imidzhiga. Teda võib ära tunda lühikese ja võimalikult liibuva riietuse järgi. Domineerivad värvid on must ja kuld. Et olla konkurentsivõimeline, vajab megabeib palju raha. Seda leidub eelkõige kriminaalsete kalduvustega kodanikel.

Tõeline modell ei ole üldjuhul megabeib, ta ei lööks sellisena läbi. Beib on beib ja teda saab kasutada ainult ühes olukorras, ent modell peab oskama muutuda olukorrast sõltuvalt.

Lapsbeib on 15aastane, kes püüab paista 18aastasena. Riietuses domineerib nabapluus ja miniseljakott või valge pitspluus-must teksapüks kombinatsioon. Võib eristada ohtra Clearasili kasutamise ja keskmisest väljakutsuvama käitumise poolest. Reeglina liiguvad paarikesi või poissõbraga.

Eraldi nimetamist väärib maabeib, keda võib ära tunda asjatundmatuma riietuse ja suurte üllatunud silmade järgi. Liigub üldjuhul suuremas rühmas. Groupie-beibe sörgib kunstnike, muusikute jms avaliku elu tegelaste sabas. (Vaata ka kõrvalasuvat lugu!)

Vene beibed. keda kohtab kõigis eeltoodud jaotustes; eristuvad oma äärmuslikkusega: kõike, mida teevad. teevad nad südamega.