Maalide seas on veel üks vene kunstniku Nikolai Bogdanov-Belski “Jõemaastik” (1931) ja saksa kunstniku Elisabeth Grüttefien-Kiekebuschi “Norra maastik”. Lisaks maalidele tagastatakse ka üks skulptuur, Herman Halliste “Linda Uuehendrik-Hakkaja büst”.

Kõik nimetatud kunstiteosed kuulusid tartlannale Erika Lindele, kes andis need 1944. aasta 23. märtsil hoiule Tartu kunstimuuseumi. Samal aastal põgenes Linde enne Nõukogude vägede tulekut Eestist ning elas elu lõpuni Kanadas.

Kolm aastat tagasi pöördusid Linde välismaal elavad lapsed kultuuriminister Laine Jänese poole palvega aidata neil Lätist tagasi saada läti kunstniku Vilhelms Purvitise õlimaal, mis nõukogude okupatsiooni ajal vahetuse korras sinna sattus. Sellegi maali oli Linde hoiule andnud Tartu kunstimuuseumi. “Purvitise maali viimine Lätisse oli ebaseaduslik ja me soovime selle teose tagastamist Eestisse, et anda taas hoiule Tartu kunstimuuseumisse, nagu algselt kokku lepitud,” märkisid Linde pärijad oma kirjas.

Nüüd soovivad pärijad muuseumist kõik taiesed kätte saada, milleks neil on muuseumiseaduse järgi ka õigus. Praeguseks on kunstiteosed juba muuseumikogust välja arvatud.