Läbiotsimise järel koostas politsei Nääsile aga väärteoprotokolli – nimelt leiti korterist 1,73 grammi kanepit. “Kanepikoguse andis mulle juhututtav peoõhtul ja tarvitasin seda igapäevase suitsetajana suitsetamise teel, tingituna uudishimust,” selgitas Nääs Ekspressile. “Minu uudishimu sai rahuldatud, julgen kinnitada, et viina visata on parem.”

Nääsi sõnul jäi allesjäänud kogus lihtsalt vedelema. Mais määrati Nääsile väärteona trahv 64 eurot, millele lisandub 252 eurot ekspertiisikulusid. Tänaseks on Nääs trahvi tasunud.

“Väikeses koguses kanepi valdamine on Eestis õigusrikkumine, mõnes Euroopa riigis aga mitte. Ka Eestis on diskuteeritud kanepi tarvitamise legaliseerimise üle, kuid on selge, et senini on selle aine omamine ja tarvitamine taunitav ja karistatav,” sõnab Nääs. “Samasugust pisipattu on tunnistanud ka näiteks Barack Obama ning endine tippluuraja ja tänane linnapeakandidaat Eerik- Niiles Kross, kelle karjääride edenemist see kuidagi ei takistanud. Omamata küll võrreldavaid ambitsioone, loodan, et saatus on ka minu vastu sama armuline.”

Läbiotsimise tegelikuks põhjuseks olnud kriminaaluurimine on prokuratuuri andmetel lõppjärgus. Kahtlustuste järgi heidetakse Nääsile ette, et ta põhjustas Tallinna vanalinnas kinnisvaraäri ajanud firma maksejõuetuse ja kuritarvitas usaldust.