Võigas hommik tapamajas. Räpane äri hobuselihaga
Ekspressil õnnestus Argentinas sisse pääseda tapamajasse, kus piinatakse ja tapetakse iga päev sadu hobuseid. Endiste uhkete ratsude liha jõuab ka eurooplaste söögilauale.
Olen koos briti loomakaitsja Stepheni (organisatsioonist Tracks Ivestigators) ja tema abilise Adrianiga kükitanud juba kolm ööd hobuste tapamaja Lamar ümbritsevates bambusepõõsastes, et salaja jälgida, mis kell hobused saabuvad, kuidas neid treileritest maha laaditakse ja kuidas koheldakse.
Lamar asub Argentina pealinnast Buenos Airesest vaid 40minutilise autosõidu kaugusel Mercedese linna külje all. Enamik selle tapamaja toodangust läheb eurooplaste lauale. Eriti armastavad Argentina hobuseliha belglased, hollandlased, itaallased ja šveitslased. Mingi osa siinsest toodangust läheb ka Venemaale ja Jaapanisse.