Uues versioonis võeti maha täpsustav lause: kui nimekiri sai selles linnaosas (mitte kogu linnas) vähemalt viis protsenti häältest, siis on sel võimalus halduskokku pääseda.

Seetõttu pole näiteks tänavu halduskogudesse asja Vaba Tallinna Kodaniku (VTK) liikmetel, kes said ülelinnaliselt umbes neli protsenti häältest, kuid kolmes linnaosas, Pirital, Kesklinnas ja Nõmmel üle viie protsendi häältest. Eelmise põhimääruse järgi saanuks nad vastavalt 1, 5 ja 3 (kokku 9) kohta halduskogus.

Pirita Seltside Koostöökoja liikme Erik Vesti (VTK) sõnul halduskogud sisuliselt parteistatakse. “Üheskoos annavad kõik erakonnad endast parima, et kodanikualgatus siin linnas tegelikult pead ei tõstaks ja erakondade populaarsusele varju ei heidaks.”

Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul pannakse Tallinna halduskogude koosseis paika järgmise nädala alguses. Ta ütles: “Stockholmis näiteks pannakse halduskogude koosseis erakondade vahel paika samas proportsioonis, nagu need erakonnad on esindatud volikogus. Mõnel pool on linnaosadel rohkem iseotsustusõigust. Kui palju võimu linnaosadele delegeerida? See nõuab diskussiooni.”