Minuga tavaliselt ajakirjanikud ühendust ei võta, seega oli selline käitumine normal procedure, selgitab lobist Freemyer ise. Võib-olla sellepärast on mees kohtudes ka veidi tõsise olemisega, temast õhkub rohkem eestlaslikku ettevaatlikust kui kõigile meeldida püüdvat keep smiling poosi.

Freemyer tunnistab, et ta tõesti ei tea, miks USA lobistidel halb maine on, sest lobitegevus on olnud valitsuse struktuuri osa nende rahva algusest peale. „Suur osa lobistidest ajavad oma klientide eest vajalikke asju. Ma ei saa üksi kogu tööstuse mainet muuta," nendib ta.

Kuidas Enefit teid leidis? Internetis teil ju kodulehekülge pole?

Ma esindasin Utah põlevkiviprojekti projekti juba eelmise omaniku Oil Shale Explorationi juures ja mind palkas Enefit pärast ettevõtte ostmist, sest mul oli juba mitmeaastane kogemus.

Ei, ma ei reklaami ennast veebis. Suur osa tööst tuleb läbi soovitajate. Ma olen lobi-maailmas üsna spetsialiseerunud. Minu ala on energia, maa ja veega seotud teemad. Kodulehekülge mul ei ole, võib-olla peaks olema (Muigab). Enamikel lobifirmadel on kindlasti koduleheküljed. Olen ühe mehe ettevõte - ainult mina ja mu assistent.