“Kui palju on Eestis nii vanu juhte?” küsib Altosaar ja põrutab: “Kuna 50+ inimesed on tööjõuna rahvuse kõige väärtuslikum ressurss, siis võib seda võrrelda kullaga. Kogenud tippjuhtide kõrvaletõrjumine ja alarakendamine on võrreldav kullakangide kasutamisega hapukurgitünni raskustena. Meil on enda kõige kuldsemad ressursid kasutamata või väga valesti kasutatud!”

Et vana kuld ikka särada saaks, asutas Altosaar koos mõttekaaslastega MTÜ Kuldliiga Algatus. Konsultatsiooniäri ajava Altosaare sõnul ei otsi 50–60aastane inimene enamasti tööd selleks, et kõht täis saada või ennast teostama hakata: “Ta tahaks oma teadmisi, oskusi ja kogemusi rakendada, aga ei saa. Mul on võrgustik olemas, räägin sellest ettevõtetes. Aga ei ole nii lihtne seda käima lükata!”

Asi polevat selles, et vanemad inimesed tööd ei saa. “Kes otsib, see leiab. Aga huupi otsides leitakse midagi täiesti vales kohas ja mitte oma kogemustele vastavat,” räägib Altosaar. Näiteks nendes kohtades, kus on vaja nõu anda, arutada, läbi mõelda, analüüsida, planeerida, meeskondi kokku panna, on vanem inimene tema sõnul palju parem kui noor; seal, kus on vaja kohe kuhugi söösta ja toimetada, on noored paremad. “Mõlemaid on vaja, aga meil on sageli olukord pahupidine – nõunikeks on tattninad ja eakamad lükkavad kärusid!