Saanud käsu arvutid üle anda, teatas Ainar kõigepealt, et nende akud külmusid talvel katki. Seejärel aga esitas kirjaliku ettekande, et laenas 20 arvutit “võrgupeo” korraldamiseks, kuid pärast pidu need varastati tema autost.

Kui pataljonis tehti kadunud kraami täpsustamiseks inventuur ning selgus, et kadunud pole mitte 20 Ainari hoole alla antud arvutit, vaid üle 30, läks mees “lõhki”. ta tunnistas, et oli arvutid ühe-kahekaupa pandimajadesse müünud ja seejuures nii hoogu sattunud, et ei pidanud enam arvetki, palju ta neid maha müüs.

“Põhjus oli minu nõrk iseloom rahaga, lasin selle lihtsalt tuulde. Otsustasin siis arvuteid “laenata” ja hiljem tagasi osta ja tagasi panna,” kirjutas Ainar seletuses. “Mida aeg edasi, seda hullemaks läks. Kaotasin mõistuse ja hakkasin neid põhimõtteliselt iga kuu müüma lootuses, et leian hiljem raha, et tagasi lunastada.”

Ainar müüs ligi 500 eurot väärt arvutid keskmiselt 150–200 euroga pandimajapidajatele. Saadud raha eest täiustas Ainar arvutimängu “World of Warcraft” tegelaskuju, maksis üüri ja pidutses.

Detsembris jõustus kohtuotsus, millega Ainarile mõisteti omastamise ja valetamise eest tingimisi vangistus ning mõisteti temalt välja üle 9000 euro suurune tsiviilhagi.