Ta nimetas Allikmaad võimetuks juhiks ning süüdistas ülemust ERRi huvide reetmises. Jalgpalli MM on spordiülekannete seas kroonijuveel, mille mahamängimisega ei riskita.

Allikmaa oli pakkunud MMi nii eratelekanalitele kui ka Tallinna TV-le. Munitsipaaltele juht Toomas Lepp mõtles hetkeks isegi jaatavalt vastata, kuid mõistis siis, et linnapea Edgar Savisaare käest “oravate käki” heastamiseks raha leidmine oleks lootusetu.

Allikmaa väitis, et ta üritas tõesti MMi näitamiseks lisaraha leida, kuid Kaljuveer heitis talle ette, et telejuht tahtis nimme MMist lahti saada. “EBUs vaadati meid nagu sigu, kelle ette on pärleid visatud, kui Allikmaa neile novembris kirja saatis ja teatas, et ERR võib MMist loobuda,” meenutab Kaljuveer.

Vaidlus jõudis punkti, kus Allikmaa ähvardas Kaljuveeri ametist vabastada. Mehed läksid laiali vihastena, kuid silmapiiril terendas Sotši olümpia. Suurprojekti korraldamine oli Kaljuveeri õlul, mistõttu Allikmaa jättis Kaljuveeri esialgu ametisse. Ka jalgpalli MMi jaoks leiti lõpuks raha. Et see sündis tänu Kaljuveeri isiklikule suhtlusele peaminister Andrus Ansipiga, sai Allikmaa teada alles märtsi lõpus.

Ent ähvardus jäi endiselt õhku. “Küll ma leian põhjuse,” olid Kaljuveeri väitel Allikmaa sõnad.

Pikemalt homses Ekspressis