Poliitikud räägivad, et Karli Lambot kavatsevat riigikogu valimisteks uue erakonna luua. Võimaliku rahastajana mainitakse varem rohelisi toetanud, tuuleenergiast huvituvat ärimeest Aivar Berzinit.

Huntington aimas ette Ukraina lagunemist

USA poliitteadlane Samuel Huntington ennustas oma tähtteoses, 1996. aastal ilmunud “Tsivilisatsioonide kokkupõrkes”, et Ukraina idapoolne osa võib liituda Venemaaga. Ta märkis, et lahkulöömise küsimus kerkis päevakorrale seoses Krimmiga. Kuigi Krimmi avalikkus, millest 70 protsenti moodustavad venelased, toetas Ukraina iseseisvumist Nõukogude Liidu koosseisust, valisid Krimmi elanikud juba jaanuaris 1994 presidendi, kelle valimiskampaania toimus loosungi all “Ühtsus Venemaaga”. Hiljem president taganes oma lubadusest. Huntington tsiteeris ka üht Vene kindralit, kes ütles: “Ukraina või pigem Ida-Ukraina tuleb tagasi 5, 10 või 15 aasta pärast, Lääne-Ukraina võib minna põrgu!”

Brittide kadumine

Eelmisel nädalal sahistasime, kuidas BBC ajakirjanikud ei saanud EASiga kontakti. Tuli välja, et kommunikatsioonihäire peitub kusagil mujal. Nimelt sai EAS Riigi Infosüsteemide ametis töötavalt Luukas Kristjan Ilveselt info Briti ajakirjanike kohta kätte ja ka vastas intervjuudeks nõusolevalt, kuid pärast seda polevat ajakirjanikest ega Ilvesest enam kippu ega kõppu.

Roosas meedias sahistatakse...

... et naistelemmik Buduaar lahkub peagi oma asutaja Marge Rahu valdusest.

Ühe karupere varahaldurid

Advokaadibüroost Borenius on lahkunud üks partneritest: finants- ja pangandusvaldkonda kureerinud Priit Pahapill. Pahapill liitus ettevõtmisega Karu Capital, hilisema nimega Saga Family Office, kus sellised meie finantssektori staarid nagu Tõnu Pekk, Indrek Gusev, Henrik Karmo, Taavi Lepmets jt aitavad vene karudel (ja mitte ainult) oma perekonna varadega hakkama saada. PS Head lugejad, andke Ekspressile aadressil sahinad@ekspress.ee teada huvitavatest värbamistest-lahkuminekutest oma valdkonnas või kaugemalgi; inimesed liiguvad tänapäeval jätkuvalt hulgakaupa ja suurtel kiirustel.

“Pankuril” hakkas kiire

Eelmise nädala Ekspress kirjutas Austraaliasse putkanud isehakanud pankurist Taavi Saavost, kes vahendas firma Labour King kaudu Austraaliasse tööjõudu. Tänaseks on firma koduleht suletud.