Pinter saab ka Euroopa teatriauhinna: Euroopa suurim teatriauhind läheb seekord Inglise näitekirjanikule Harold Pinterile, kes on ühtlasi mullune Nobeli preemia laureaat. Kui Euroopa teatrikriitikud oma otsuse langetasid, polnud veel teada, et Pinter on valitud ka nobelistiks.
Euroopa uue teatri auhinnad saavad Leedu noorema põlvkonna lavastaja Oskaras Korsunovas ja Prantsuse koreograaf Joseph Nadj.
Teatripreemiad antakse kätte Torinos, kus saab näha ka auhinnatute lavateoseid, teiste hulgas Prantsuse tipplavastaja Roger Planchoni värsket Pinteri-tõlgendust "Uus maailmakord".

Tartu Memento seisab "Rukkilille" eest: Nõukogude võimu poolt represseeritute ühingu Memento Tartu liikmed said Tartu linna tänavuse eelarve arutelul teada, et linnal on plaanis kommunismiohvrite mälestusmärgi "Rukkilill" ümberpaigutamine pärastsõjaaegse KGB maja vastast Riia tänava ja Pepleri tänava nurgalt.
Tartu Memento esimees Enn Tarto kirjutas seepeale Tartu Memento juhatuse nimel peaminister Andrus Ansipile abipalve, et mälestusmärk oma kohale jääks. "Rukkilille" autor on kunstnik Paul Saar, mälestusmärgi paigaldas Tartu Memento 1990. aasta juunis. Esialgu on taiese saatus lahtine.