Vägilased on üks edukamaid eesti pärimus`n`levi kapelle. Regipopi naiseliku poole esindaja. Alustanud üle viie aasta tagasi, siis kui buum polnud päris veel alanud. On algusest peale seganud rahvaluulet reggae, ska ja popiga ja kuigi idee polnud kaugeltki uus, teatud liidripositsiooni nad saavutasid. Eelmine album „Väga ilusad" oli üsna ebaühtlane aga põnev, kus ka üks tuntud räppar veidi prääksus.

„Ema õpetus" on tüüpiline näide sellest, mis kahju teevad raha ja edu muusikale. Plaat on nagu lakutud iluvidin, mitte ühegi terava nurga või kriimustuseta. Catlin Jaago produktsioon on nii kohutavalt veatu, et paha hakkab. Sulnid naisvokaalid on oma perfektsuses juba ebainimlikud. Flööt, viiul, torupill ja lõõts on kokku segatud mingiks väga tuttavaks internatsionaalseks folkkõlaks, mida võib kuulda vist iga teise Euroopas toodetud sama žanri kommertsiaalse esindaja plaadil. Laulude valik on justkui igasugu folgiste naiste ja beebilauluringide greitist hits. Tahaks-olla-intellektuaalide jaoks on siin ka  keerulisemad käigud, mõned arglikud vimkad,   klassikalisemad harmooniad, „sügavmõttelised" pausid.

Plaat neile, kes vihkavad higilõhna ja sõnnikuhaisu, kes saavad õietolmud allergia, kes ei seedi toorest toitu, keda hein torgib, keda päike põletab, kes hävivad vihma käes, kes eksivad linnast väljas, kes vahetus reaalsuses hukkuvad. Aga kes ikka tahavad olla nii ürgsed, nii... 5