"Arkaadi, saad sa 200 krooni laenata? Mõtlesin, et teen naisele väikse üllatuse ja toon ta vahelduseks välja sööma, aga nüüd selgub, et mul pole piisavalt raha, et maksta kahe klaasi majaveini ja kahe portsjoni juustuga makaronide eest!"

"Milles küsimus, kallis Hannes! Ikka tuleb sõpru hädas aidata. Aga kuidas sul siis raha ei ole? Ise oled rikas mees!"

Miljonär ohkas.

"Kui ma sellest aru saaks! Lugesin just Äripäevast, et minu kompanii kuulub Eesti ettevõtete TOP 50sse. Ainuüksi direktoreid on mul mingi viisteist tükki. Kurat, kõiki nimepidi ei tunnegi. Millega nad tegelevad, pole aimugi. Ainuke koht, kus ma oma direktorite kohta infot saan, on Kroonika. Kes on uue naise võtnud, kes liisib kaatrit, kes eputab lipsudekollektsiooniga. Juhatuse koosolekutel muud juttu ei kuulegi kui, kus keegi puhkamas käis või kuhu komandeeringusse minnakse. Minul, nagu sa näed, on ikka seesama vana Kati, sõidan ikka sellesama vana mersuga ja kannan ikka neid vanu Baltika pükse, mis sõber Milder mulle juubeliks kinkis."

"Issand jumal, sul on 15 direktorit! Ei imesta, et sul siis üldse raha ei ole. Direktorid on hullemad kui katk, need tapavad su ära."

Miljonär ohkas jälle.

"Kusjuures see pole veel kõik! Mul on ka kõrghoonetäis tegevdirektoreid, personalijuhte, manager'e, projektijuhte! Personalijuhist sain, tänu taevale, lahti! See oli kohe eriline pervert, vägistas alaealisi ja pensionäre, keppis kõike, mis liikus, ka linna ühistransporti, tramme ja trolle, kui inimesi käepärast ei olnud parajasti. Eile võeti lõpuks ometi vahi alla."

"Siis on sul maja rahvast täis. Mis nad kõik teevad ka? Tead ikka või?"

Miljonär ohkas ja ohkas.

"Mis nad teevad? Koosolekuid peavad! Hommikust õhtuni istuvad ja peavad koosolekuid. Üks kuradi koosolek käib seal alalõpmata!"

Andsin vanale ülikoolikaaslasele 500 krooni ja ütlesin:

"Pane nüüd hoolega tähele! Kui sa tahad veel kunagi inimese moodi elada, katsu kõigist nendest muidusööjatest lahti saada. Las need, kes sulle tõesti raha teenivad, töötavad rahus ja ajavad oma asju, sina vallanda direktorid ja teised kehkadiveid, kes istuvad nagu puugid ja imevad su finantse oma naiste, lipsude ja kaatritega. Ja mis peamine – keela kõik koosolekud kohe ära!"

"500 krooni!" ütles miljonär. "Kardan, et ei saa seda sulle tagasi maksta."

"Ära põe," ütlesin mina. "Võta seda kui väikest kingitust uue elu alustamiseks!"

Iga päev üks heategu on minu deviis.