1. puhkused ja haigused. Kui sb-mees pole puhkusel, on ta haige. Tal on väga erinevaid tõbesid. sagedased on salalikud pärilikud haigused, mille tekkepõhjused on seotud ei muu kui töise stressiga. Samuti on sb-mehed vastuvõtlikud sügistuultele, mis nad kohe maha murrab. Vahel on tunne, et sb-meestel on kraadiklaas tööl kaasas, et igast 36,9st kohe ette kanda ja perearstile kimada. Praegu on Tommyl näiteks angiin. Puhata sb-mees armastab. Ta puhkab kõik 28 või 35 päeva alati korraga (juunis) ära, siis võtab naiselt vägisi lapsepäevad, ja alles siis otsustab veidikeseks haigestuda. Lisaks küsivad sb-mehed kolm nädalast rapsakat palgatat, kui ülemustega mõnusam sott. Enamjaolt ju on. Nii see käib.

2. Teine tunnus, millest aru saab, et mees just sb-mees on, on see, et nende ära olles ei juhtu mitte mitte midagi. Ei head ega halba. Lihtsalt tool on tühi. Asendused töötavad nagu õlitatult, kõik on harjunud.

3. Kolmas tunnus on peidus Tommy kõnes. Kuna ta on vähe kohal, tuleb tal ennast kehtestada konkeetsemalt ja lühemalt kui jokutajad. Tema laused algavad sageli sõnadega: "tegelikult on asjad nii, et ..." jne jne. Sõna "tegelikult", suvatsege tähele panna, näitab teile suunda.

4. ja kõige tähtsam asi - nad on pidevalt ootel. Kusagil on selle mehe õige koht, aga mitte siin. Sb-mees on kogemata sattunud valel ajal valesse kohta. Mis teha. Tuleb kannatada. aga juba täna võib tulla see õige pakkumine. Tähtis on olemas olla, mitte kodus vedeleda ja turuhinnal langeda lasta.

Tommy töötab riigiametis. Aga oi, ta ei salli seda närutamist. Ta võiks näiteks sadamat juhtida. Või mingit rahvusvahelise firma ketiotsa (kui on inglise filoloogist sekretär, saab hakkama küll). Põhiline asi õige koha juures ei olegi mitte raha, nagu pealiskaudne võiks arvata. Tommy tahab tegeleda Suurte Asjadega. Haaret, haaret on vaja temasugusele ajudega mehele. Aga ta on kuidagi nagu kustumas oma kabinetti koos oma kümne meiliga päevas ja logiseva ministeeriumilauaga, mille esiküljel on inventariseerimisnumber, nagu tahaks keegi seda kuramuse lauda pihta panna.

Täna märkas Tommy, et Kalle, kutt kõrvaltoast, kes sattus aeg-ajalt tedagi asendama, on juba mitu nädalat kusagil ära. Väga halb, väga halb. Huvitav, mis Kallel viga? Loodetavasti luumurd või vähk, midagi tõsist, teesklematut, loodab Tommy. Sest väga selgesti tajub Tommy, et kolleegi haigus on talle isiklikult väga suur löök. Justament. Üks organisatsioon, olenemata suurusest, kannatab välja ainult ühe mõnusa Stand by-mehe. Välja arvatud ühel juhul. Kui see mees juhtub olema juht.