ETW mängib märksa mustemat, kiiremat ja skisoidsemat rock`n`rolli. Surfirocki imalate ja jõuetute Slide 50` kiuste on neil säilinud ehedus, millega ka aastal 2005 usutavalt mõjuda. Trendid rockimaailmas ei ole neid teelt kõrvale kallutanud. Nad olekski justkui pidama jäänud üheksakümnendate algusesse või keskpaika. Kõik, mis toimub eputavas ja blazeerunud mainstream rokenrollis, ei näi ETWd siiani huvitavat. Mitmekümned USA või Briti hämaras undegroundis tegutsevad cultbändid aga samuti mitte. ETW kõlab siinkirjutaja jaoks hea popbändina, kellel on laulja, kes oma žanris laulda oskab. Bändi esimesele albumile “Employees of the Year” sai osaks kohalike kriitikute ühendatud kiidukoor.

East Trading Wang on koos mänginud peaaegu kümme aastat. Millised on olnud selle aja jooksul kõige helgemad ja kõige talumatumad hetked?

Kristjan: “Helgemad hetked jäävad meil bänditegemisest väljapoole. Mitte et mussiga ei oleks helgeid hetki, aga  helge on siis, kui on lõbus, kui me kuskil niisama passime.” P>

Marguss: “Saku, helge lemmik.”

OK. East Trading Wang ja alkohol. Olete end nimetanud muuhulgas ka alko-rock bändiks. Kas teie muusika oleks teistsugune, kui elaksite straightedge liikumise põhimõtete järgi. Milline see oleks?

Karl: “Oleks - ei oleks - mis see on? Tegelikult ju lihtsalt on! Millegi järgi liikumine – ma ei tea, igaüks elab ju oma elu ja just praegu. Ja muusika või mis iganes sellest välja tuleb, tulebki sellest, mis on. Ja ega see alkohol ka midagi nii erilist pole, et sellega või selleta ideid leiutada. Meie tee ehk lihtsalt on sellega seotud.”

Marguss: “Rahvatants oleks mõeldav, alkohol on ikka lõõgastumisvahend, liialdamine on eri asi. Alko-rock kõlab nagu poliitiline tellimus ja ei kõla usutavalt, kes selle välja mõtles, ei tea.”

Karl:Straightedge eluviis iseenesest välistab roki. Võid olla kaine idealist ja mässata totrate süsteemide vastu, aga see ei roki, see jutlustab. Jutlustamine sakib.”

Kristjan: “Äkki mingi kristlik pask või midagi taolist.” P>

Olete jõudnud USA ühe suure menuga noortefilmi soundtrackile. Värskendage lugejate mälu. Mis film see oli ja kuidas see kõik juhtus?

Kristjan: “”Little Nicky” - film saatana pojast, kes kuulas hevi- ja soft-rocki. Ega see vist nii menukas ka ei olnud ja üldiselt on see teema ammendunud, sest kes vana asja meelde tuletab, kaotab ühe silma.”

Marguss: “Üks meist on ühe silmaga, aga fakt jääb faktiks.”

East Trading Wangi nimi viitab mahhinatsioonidele, ehk isegikorruptsioonile. Kas bändi muusikal või sõnumil on nende nähtustega midagi pistmist?

Marguss: “Tõlgendamise küsimus, muusika lihtsalt voolab meist läbi, sõnum küpseb selle otsija ajus.”

Kaspar: “East Trading Wang on ammu siirdunud legaalsesse ärisse.”

Kes on ETW kiirgav aju? Või olete pigem demokraatlik bänd?

Karl: “Kõik on nelja inimese otsustamise tulemus. Kui üks pole nõus, siis vastu tahtmist tehes inimene ju tegelikult ei tee midagi muud kui suva jama. Et siis kõik neli on ikka in kui midagi tehakse.”

Marguss: “Kiiritada saanud aju kiirgab meist ühel, pimedas on see näha.”

Kristjan: “Kui keegi pole millegagi nõus, siis me tavaliselt seda lihtsalt ei tee. Nii et ülidemokraatlik selles suhtes.”

Mängite suvel samal festivalil kus teie üks suuri lemmikuid – Therapy. Kas see on Eesti oludes lagi või on võimalik veel kuhugi edasi liikuda?

Kristjan: “Eesti oludes on lagi põrand. Tagasi põhimõtteliselt ei lähe.”

Kõige lahedama publikuga kontsert, mille kunagi andnud olete?

Kristjan: “Lahedaimad laivid on olnud Põlva-augus, Kallastel ühel erapeol eelmisel suvel oli kuradima hea. Olime peaaegu sinna jäämas. Tervisi sinna!”

Mille poolest “Favela. Yayo. Caipirinha” sama žanri teistest plaatidest erineb?

Maik: “Ongi ja ei erine... armastus, hullus, kirg. Pigem sarnaneb.” P>

Milline on East Trading Wangi muusika kümne aasta pärast?

Kristjan: “Ei oska ette kujutada, kas üldse selline grupeering tegutseb.”

Marguss: “Ei tegutse, anname selleks ajaks nime tagasi härra Wangile.”

Karl: “Nagu täna on - nii on see täna. Täna on meil üks mõte - me viime seda ellu. Homme tuleb järgmine mõte - siis juba saab homme teada, mis saab. Kümne aasta või ühe aasta või kümne või mis iganes aja pärast - saab näha, kui aeg käes on.”

Kaspar Aus:Straightedge-rahvatantsuansambel.”

East Trading Wang koos kiirgava ajuga

Kristjan Pärn (kitarr, vokaal)

Maik Rõngelep (trummid)

Kusti Gustavson (kitarr)

Marguss (bass)

Karl Käsnapuu (filosoofia ja ühine kiirgav aju)

Hindrek Eiskop (treeningud)

Kaspar Aus (süntesaator; uus liige ETWs, mängib bändiga Rabarockil)