Talu südameks on köök ja selle juurde kuuluv põllumaa, kus kasvatan kõikvõimalikke ürte, köögi- ja juurvilju. Lõuna serveerin vana õunapuu alla ja selleks on tavaliselt kerge salat või bruschetta.


See ei ole kohustuslik. Õhtusöök on aga see aeg, kui kõik tulevad päikesest rammestunult koju ja näljaselt laua taha potsatavad. Suhtlemine ja veini joomine käib meil söömise juurde ja on see, mis teeb toidu veelgi maitsvamaks ja nauditavamaks. Üks kõige lollimaid eesti vanasõnu on “Söögi ajal ei räägita!”. Kas saab enam nõmedamat ja matslikumat õpetust olla!? Põhimõtteliselt ole vait, ahmi söök sisse ja mine magama!


Aga armastusest sünnivad ikka head asjad, nii toidud kui raamat toiduvalmistamisest. Kui õhus on armastust ja kirge asja vastu, siis pole teel takistusi. Võid lihtsast tomatistki midagi võrratut välja võluda. Natuke soola, pipart, oliiviõli ja ongi maailma kõige maitsvam roog. Tähtis ei ole protsessi keerukus, vaid tulemus. Inimesed kipuvad ise enda elu keeruliseks tegema. Enamik probleeme on ikkagi pseudoprobleemid, mida peab lihtsalt teise külje alt vaatama. Elu on lühike ja väärt elamist!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena