Tallinna linn tähistas Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva kontserdite ja lillede panekuga nii Vabaduse kella kui ka Toompeal asuva monumendi juures.

Harju mäel avas Tallinna linnapea Edgar Savisaar Trepi tänava koos taastatud Nõelasilma väravaga; tegu on ainsa endisel kujul taastatud ehitisega Harju mäel peale seda kui 1944. aasta pommitamiste käigus Harju mäe ajaloolised hooned hävisid. Savisaare sõnul ei valitud antud kohta juhuslikult taasiseseisvuspäeva meenutamiseks „See paik on tunda saanud nii meie ajaloo keerdkäike kui ajaloo traagikat," ütles Savisaar oma kõnes.

Rahvale olid tänavusel taasiseseisvuspäeval avatud ka Kadrioru loss ja president Toomas Hendrik Ilvesega tulid kohtuma tuhanded inimesed. Toompeal kogunes aga 20. augusti klubi, mis koondab neid mehi ja naisi, kes 1991. aastal Eesti Vabariigi Ülemnõukogu koosseisus võtsid vastu otsuse Eesti riiklikust iseseisvusest. Toona võeti vastu ka otsus moodustada Põhiseaduslik Assamblee põhiseaduse koostamiseks, et hiljem juba vastavalt põhiseadusele läbi viia aastal 1992 parlamendivalimised.