17.01.2008, 00:00
Kuidas grillida lõksulangenud kobrast?
Nülitud kopral eemalda rasv ja lõika liha sobivateks
tükkideks. Parimad osad tagaselg ja ribid.
Marinaad
• 1 liitrine tomatiketšup
• 1 sl mett
• 1 sidrun
• maitsestamiseks soola
• 1 pakk Santa
Maria viie pipra segu
• 6–7
küüslauguküünt
• pool klaasi toiduõli
• pisut sojakastet
Vaja läheb
Valmistamiseks
lahusta mesi pooles klaasis vees ja sega kokku tomati
tomatiketšupiga. Pigista sisse ühe sidruni mahl. Purusta
küüslauk ja sega koos õliga ning maitseainetega marinaadi
hulka. Soovi korral võib maitsestamiseks lisada ka sortsu sojakastet.
Hoia kopra liha marinaadis kaks, maksimaalselt kolm päeva. Grillimise aeg
sõltub sellest, kas tegu on noore või vana loomaga. Kui kahvlit
liha sisse surudes enam verist mahla ei eraldu, on liha valmis. Grilli tuleb
kogu aeg jälgida ja liha veega niisutada. Kui liha üle küpseb,
maitseb see nagu “tallanahk”. Eri aastaaegadel lastud või
püütud koprad maitsevad erinevalt. Talvise toidu peal olnud ja
kevadel lastud kopral on spetsiifiline haava maitse, seevastu rohutoidul olnud
augustis-septembris püütud koprad on pehmema ja mahedama maitsega.
Kopraliha tuleb kindlasti soojalt süüa ja juurde võib pakkuda
värskeid salateid või grillitud puuvilju. Väga hästi
sobib näiteks grillitud banaan.