Esiteks: seksimisel on vannituba nõudvate toimingute läbiviimine mõnevõrra raskendatud. Seda isegi veekogu ääres, sest vee temperatuuri ei saa reguleerida nagu vannitoas, see võib olla must, kallas soine jne.


Teiseks: sõltuvalt piirkonnast võib tekkida vajadus tassida seksimiskohta suur kogus joogivett. Mõned asjatundjad ütlevad, et isegi 4 liitrit inimese kohta. Tõsi küll, eks veekulu sõltub igaühe isiklikust eelistusest ja sellest, kui palju on õlut.


Kolmandaks: vahel on varjatumad kohad, mis sobiksid muidu seksimiseks, leidnud mõne “kena” kodaniku poolt kasutust prügila või tualetina.


Neljandaks: väljaspool ametlikke seksimisplatse seksides võtad riski ärritada kohalikke. Sinu kõigiti hoolivaid eesmärke võivad nullida varasemad seksijad, kes on prügi laiali loopinud, lärmanud, hooletult lõket teinud või muul viisil maaomaniku välja vihastanud.


Viiendaks: vargad. Sõltuvalt ümbruskonnast ja seksijate une sügavusest ulatub selle riski suurus olematust väga suureni. Muidugi on olemas ka mõned ettevaatusabinõud, mida saab appi võtta seksimisest väljapoole jääva vara kaitsmiseks. Näiteks võib siduda peenikese tamiili ühe otsaga jalgratta ja teisega mõne jäseme ümber või kinnitada väljas olevate asjade külge kellukesed (jalgratta lukkupanek on üldjuhul elementaarne).


Kuuendaks: loomad. Haukuvatest või ulguvatest koertest pole inim­asustuse läheduses pääsu peaaegu kusagil, kuid tavaliselt pole paanikaks põhjust, sest enamasti ei haugu nad üldse sinu peale. Kui hauguvadki, siis piisab kaitseks paarist kivikesest. Metsloomad pole üldjuhul samuti tõsine probleem, välja arvatud mõned kindlad piirkonnad, kus näiteks ohtralt karusid liigub.

Seitsmendaks: jahimehed. Nemad võivad ohuks saada siis, kui oled oma seksiplatsi metsa väga hästi ära peitnud. Oht on suurem sügisel, jahihooajal. Tulejoonele jäämise tõenäosus on tegelikult väike, aga paugud võivad olla hirmutavad.


Kaheksandaks: sääsed, parmud ja muud “toredad” putukad. Juunis-juulis kihavad neist põhjapoolkeral kõik maapiirkonnad. Kergemal juhul piisab lihtsast tõrjevahendist, kuid näiteks Siberis on ellujäämiseks vaja ka näovõrku ja tihedaid kindaid.


Aitab hädaldamisest


Aga aitab hädaldamisest. Seksimise plussidest ei saa nii pikka loetelu kui miinustest, kuid see-eest on need plussid suured.


Esiteks: seksides on võimalik kogeda fantastilisi hetki imekaunites kohtades ja looduse keskel: öö keset liiliavälju või lumerüüs kuupaistel hiilgavas männimetsas, päikeseloojang üksildase järve ääres. Või päikesetõusud... millal sa viimati nägid päikesetõusu?


Teiseks, seksimisvarustus annab vabaduse laagrisse jääda just siis, kui oled väsinud või märkad kaunist kohta. Hea küll, mitte päris alati ja igal pool, aga seksi omades oled siiski palju vähem piiratud kui üksnes vagadusele lootes.


Kolmandaks, seksimine võimaldab reisieelarvet vaos hoida. Tihti saab seksida päris tasuta, vahel väikese tasu eest. Samal ajal ei pea odavus tähendama kehva kvaliteeti, sageli on hoopis vastupidi (vaata esimest punkti).


Igal juhul on seksimine elamus. Selleks, et elamus kujuneks meeldivaks, mitte õudusunenäoks, saad ise palju ära teh a.


Seksimiskoha valik


Seksimiskoha valikul ja seksimisel võiks silmas pidada järgmisi asju.

Lähedal võiks olla veevõtuvõimalus. Veele väga lähedal seksimist võiks samas vältida, sest veekogusid armastavad nii jooma tulevad loomad, verd imevad putukad kui ka pidutsevad seltskonnad.


Vali koht, kus pole kive ja/või käbisid. Kõiki neid ära korjata on üsna keeruline – kindel see, et selle ainsa, mis kahe silma vahele jäi, leiad pikale visates just enda alt.


Seksimiskoht peaks asuma ­eemal kaljudest ja järsakutest (et ei jääks varingu alla ega kukuks öösel järsakust alla); seal ei tohiks olla loomaurge (neisse astudes võib jala välja väänata).


Ookeani või ookeaniga otse ühendatud veekogu ääres seksides on mõistlik vaadata, kust läheb tõusu-mõõna piir. Vastasel korral riskid võimalusega ärgata vees.

Ära seksi nõlval, sest nii vajuvad seksivad inimesed üksteisele otsa. Ent väga kerge kallak aitab vihma ajal vältida äravooluga seotud probleeme. (NB! Pea säti kõrgemale jäävale poolele.)


Künkatipud on ilmale rohkem avatud, parem on valida natuke madalam koht.


Sama lugu on otse suurte puude all seksimisega, kust suure tuulega võib kaela sadada murdunud oksi. Kuigi puud pakuvad päikese eest varju ja õrna vihma korral ka vihmakaitset, suurema vihma puhul tilguvad puud veel tunde pärast vihma lõppemist.


Kuna üksik puu võib saada äikesetormi ajal välgutabamuse, pole äikesevõimaluse korral selle all seksimine soovitav.


Enamasti ei ole seksimiseks sobiva koha leidmine raske. Mõistlikum on valida koht, mida otse teelt ei näe. Kui valida on teest kõrgemal ja madalamal asetseva paiga vahel, siis kõrgemal asuv on teelt vähem märgatav.


Sobivat seksimiskohta aitavad leida järgmised orientiirid:


väikesed vähekasutatud rajad;


metsasalud;


suurte maanteesildade all on mõnikord seksimiseks sobivad alad, mille eeliseks on kaitse vihma eest.


Kui sobiva koha leidmisega ikkagi hätta jääd, võta julgus kokku ja küsi kohalikelt. Tavaliselt on inimesed sõbralikud ja soovitavad heameelega mõnd kohta. Võid saada isegi pakkumise seksida nende enda aias või lausa kodus.


Ajakirja GoDiscovey loos
“Tasuta telkimine – kus ja kuidas?”
asendasid ühe sõna Kristiina Davidjants, Kristina Märtin ja Eda Koppel.