On leitud, et paviljon ei peaks näitama ainult Taani saavutusi. Interaktiivsuse abil peavad külastajad saama osa Taani vaatamisväärsustest: linnajalgratas, sadama ujula, loodusmaastik ja ökopiknik.


Shanghais kavatsetakse välja lasta uus jalgratas, mis sümboliseeriks moodsat elulaadi ja jätkusuutlikku linna arengut. Paviljoni viiakse külastajatele kasutamiseks 1500 jalgratast. Pakutakse võimalust, et pärast messi võiks paviljoni ümber paigutada näiteks nn Inimeste parki, mis on Shanghai jalgrattaliikluse keskus.


Paviljoni keskele on paigutatud nn sadam, mis on täidetud Kopenhaageni lahe veega. Isegi PÄRIS Merineitsi kavatsetakse Shanghaisse viia, tõestamaks, et taanlased pakuvad PÄRIS elamusi PÄRIS linnaelust.


BIGi arhitektide paviljon on katkematu spiraal, ruumiline kringel, millel on katuseterrass, velodroom ja jalgrataste parkla. Sõlme välispind meenutab kuidagi Tallinna kilusid, sest selle silinderjal pinnal on kujutatud Kopenhaageni siluett, mille olemus sarnaneb Tallinna omaga. Ja kui veel meenutada, et kesk silindrit istub kivil kalasabaga Merineitsi…