28.11.2008, 00:00
Rein Kasela veinisoovitus
Saint-Joseph Le Prieuré 2005 Domaine Jean-Luc Colombo
Viinamari – Syrah
Selles piirkonnas on lubatud lisada ka
kuni 10% valgeid marju, Roussanne’i või Marsanne’i, kuid
see ei ole kohustuslik. Pinnaseks on graniitkivised terrassid
Rhône’i paremal kaldal. Keskajal rajasid jesuiidid sinna piirkonda
oma kloostri ja pühendasid selle Joosepile. Sellest sai ka piirkond hiljem
nime – Saint Joseph.
Veini nuusutades ilmneb väikeste
küpsete mustade marjade aroom, aga ka lagrits ja vürtsid.
Maitselt on hästi elegantne vein, tanniinid ei ole teravad, tunda on ka
maa ja küpsete marjade nüansse. Selle veini kääritamine
kestab pikka aega – koos leotamisega kuni kuu aega roostevabas
tsisternis. Veini küpsemine toimub tammevaatides aasta kuni kaks.