28.11.2008, 00:00
Metshaneterriin pohlaglasuuris, koos metspähkli vinegreti ja rukola salatiga
neljale
Vaja läheb
- 240 g metshane kondita liha &nbs p;
- 175 g pardirinna fileed
- munakollane
- 40 ml rõõsk koort
- poole apelsini koor
- 2 sl pistaatsia- pähkleid
- 5 ml konjakit
- näpuotsaga tüümiani
- sool, pipar
Valmistamiseks
sega pardifilee,
munakollased, rõõsk koor, riivitud apelsini koor, konjak ja
maitseained ühtlaseks massiks ning keera see hane liha vahele, nagu
valmistaksid rulaadi. Küpseta 140kraadises ahjus 10–15 minutit.
Jahuta ja lõika parajad portsud.
Pohlaglasuuriks
- 80 g suhkrut &n bsp; &nbs p;
- 40 ml vett &nbs p; &n bsp; &nbs p;
- 10 ml Extra Virgini oliiviõli &nbs p;
- 140 g külmutatud pohli
Valmistamiseks
keeda veest ja suhkrust siirup, millele lisa oliiviõli ning pohlad.
Saadud segu vahusta blenderis.
Vinegretiks
- 20–25 g kreeka pähkleid
- 25 g mett &nbs p; &n bsp;
- 15 ml Extra Virgini oliiviõli &nbs p;
- 25 g Dijoni sinepit & nbsp; &nb sp;   ;
- näpuotsaga kuivatatud paprikat
Valmistamiseks sulata potis mesi ja lisa sellele purustatud
pähklid ning ülejäänud koostisosad. Keeda saadud kaste
klaasjaks.
Lisandiks
- pott rukola salat &nb sp;
- 10–15 ml ürdiõli
Serveerimiseks
säti
taldrikule terriini tükk, kata see pohlaglasuuriga ning lisa paras ports
pähklivinegretti. Lisandiks serveeri rukola salat, mida on maitsestatud
&
uuml;
rdiõliga. Kaunista kogu toit tüümiani või mõne
muu maitserohelisega.