ELMAR SEPP: Sepp.

U: Eesnimi?

ES: Raadio.

U: Ärge tehke nalja. Süüdistuskokkuvõttes on teine eesnimi.

ES: Mul on kaks eesnime: Raadio Elmar Sepp.

U:  Lõpetage oma labane veiderdamine! Töökoht?

ES: Töötan Raadio Elmaris sepana.

U: Ei tööta. Te olete hoopis Tallinna linnavolikogu liige ja Sihtasutuse SA Jüri Vilmsi Sihtkapital juhatuse ainuliige. Näete, meil on kõik teada. Paistab, et te pole oma olukorra tõsidusest veel aru saanud. Teid kahtlustatakse Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse kuriteole kihutamises. Kas võtate süü omaks?

ES: Osaliselt võtan. Kihutasin jah, see oli paari nädala eest, öösel. Lillekülast armukese juurest koju sõites ületasin kiirust.

U: Millega?

ES: Oma isikliku autoga.

U: Aga kuriteole ei kihutanud? Tuletage hästi meelde.

ES: Kas koju naise juurde kiirustamine on kuritegu? Isegi kui politsei oleks mu sel öösel kinni pidanud ja trahvi teinud, poleks see mitte kuritegu, vaid väärtegu.

U: Edasi kahtlustatakse teid Herman Simmi riigireetmisele õhutamises. Kas võtate süü omaks?

ES: Osaliselt võtan. Õhutasin jah, aga mitte Herman Simmi, vaid oma töökabinetti. Savisaar käib seal kogu aeg ringi, suits ees. Keegi teda keelata ei julge, ikkagi linnapea. Pärast on seda vingu võimatu välja kannatada.

U: Valetate! Savisaar ei suitseta.

ES: Salaja suitsetab.

U: Väga halb. Aga küll Kapo ta varsti vahele võtab. Ja teie ärge keerutage! Kord kihutasite, siis ei kihutanud. Kord õhutasite, siis jälle ei õhutanud.

ES: Ma ei keeruta!

U: Keerutate küll!

ES keerutab ennast koha peal paar korda ringi.

ES: Noh, nüüd tõesti keerutasin. Olete nüüd rahul?

U: Ei ole rahul. Miks te kogu aeg vastustest kõrvale hiilite? Vusserdate, moonutatate sõnade tähendust. Paistab, et olete õige libe rets.

ES: Ei ole. Õige Liberec on Tšehhimaal.

U: Või nii. See on väärtuslik info, selle paneme kohe kirja. (Paneb kirja.) Vaja kohe tšehhi kolleegidega ühendust võtta.

ES: Võtke aga võtke, nalja saab.

U: Hästi. Aga nüüd ma teen teie naljatujule lõpu. Loen ette süüdistuskokkuvõtte (loeb, jutumärke mõlema käe ülestõstetud kahe sõrmega markeerides): “Kedves látogatónk! A bal oldali frame-ben van lehet?ség az adatbázisban megtalá;lható; munkák szerz? és cím szerinti listázásra. A “kiadványok” szerinti listázáskor azoknak a kiadványoknak a címét kapja meg, amelyekben várakkal kapcsolatos cikkeket találtunk. Kereshet közvetlenül egyes munkák szerz?jére, címére töredékszavak és szókapcsolatok szerint is. A megjelen? fekete szövegre kattintva további információhoz juthat. A rövidebb munkák szkennelt változata a keresés során megjelent címre, vagy az esetleg megjelen? “B?vebben” szóra kattintva tekinthet? meg.”

ES: Süüdistus, mis mulle esitati, on arusaamatu ning absurdne. Ma ei tunnista end milleski süüdi ja kavatsen oma au ja väärikuse kaitsel seista kõikide seadusest tulenevate vahenditega. Rohkem pole mul midagi lisada.

U: Ärge mängige lolli!

ES: Ma ei mängi!

U: Mis siis ikka. Pistame sõrmekesed sahtli vahele, küllap hakkate teist laulu laulma. Tirib Sepa kirjutuslaua juurde, tahab sahtleid lahti t&otild e;mmata, aga ükski ei avane. Jätab kahtlusaluse rahule ja üritab kõvemini sahtleid avada, jääb aga hoopis ise laua külge kinni. Pärast asjatuid lahtirabelemiskatseid hakkab nuuksuma.

U: Oh kuri saatus, miks sa just mind kiusama pead! Mis olen ma sellele kurjale inimesele teinud, et ta minu kirjutuslaua sahtlid sula liimiga kokku on määrinud! Mis aitab nüüd kõige tulisem uurimine, kui ma ennast laua küljest lahti ei saa sulatada!

ES (poolsosinal, publikule): Tubli, Heimar! Ma tean, see on sinu kätetöö. Milline ustav ja mehine hing! Kohe, kui siit pääsen, kihutan Parbuse sulle pistist andma.