Teine väga oluline muudatus on, et kogu Ekspress on nüüd koondatud ühte­kokku. Lugejate hulgas edukas Ekspress muutus aja jooksul üha paksemaks, kuni endine formaat jäi ­ajale jalgu – eri osadest moodustus käest laiali lagunev paberipatakas, mida oli raske lugeda. Nüüd on kõik taas samade kaan­te vahel. Kõik ajakirjanduslikud osad on alles ja ära kadunud ei ole midagi. Eks­pressi põhiosa, kultuurilisa Areen ja TV-Nädal on lihtsamaks kasutamiseks samade kaante vahel koos. Eri osad on lehekülgedel silmatorkavalt esile toodud, igaüks leiab teda huvitavad artiklid lihtsalt üles.

Üksiknumbri ega tellimise hind ei muutu.

Ekspress on alati moodne väljaanne. Ka nüüd oleme tublisti uuendanud selle kujundust, kuid mitte tundmatuseni. Ostsime uued ja moodsad pealkirja­fondid, tegime kujunduse selliseks, et see pakuks vaatamiserõõmu ning oleks silmasõbralik ja ülevaatlik. Samal ajal on ikka Ekspress lugemise, mitte pildileht ning tekstid on lehes esikohal. 

Uurisime oma lugejat väga põhjalikult. Tartu ülikooli professorid Marju Lauristin ja Peeter Vihalem koostasid meile uuringu Ekspressi lugejarühmade kohta ning tuntud avaliku arvamuse uuringufirma Saar Poll uuris Lauristini-Vihalema poolt väljatoodud lugejate rühmi fookusgrupp-uuringutega. Oleme kaasanud ka teisi Eesti oma ala tippspetsialiste meid aitama lehte veel paremaks teha.

Tulemusena teame oma lugejatest rohkem kui kunagi varem. Ja nendele uuringutele tuginedes oleme oma lehe sisu uuendanudki. 

Ekspress on tuntud oma uuriva ajakirjanduse ja kuulsate ajakirjanike poolest. Selles suhtes ei ole mitte midagi muutunud. Pakume endiselt kvaliteetset lugemist ja väga head ajakirjanduslikku stiili, kus põhirõhk on meie kuulsate ajakirjanike jutustatud lugudel. Oleme isikupärased, provokatiivsed ja avameelsed.

Ekspressi tugevus ja unikaalsus on meie uurivad ajakirjanikud ­Tarmo Vahter, Sulev Vedler ja Mihkel Kärmas, reportaažide meistrid Madis Jürgen ja Krister Kivi, krimireporter Janar ­Filippov, ajalooasjatundja Pekka Erelt, spordist kirjutav Raul Ranne, psühholoog Tiina Jõgeda, poliitikaanalüütik Andrei Hvostov, kirjanik Kalev ­Kesküla, popmuusikaspetsialist Siim Nestor, võrratud joonistajad Heiki Ernits ja Aivar Juhanson. Nemad ja teised Ekspressi staarid annavad uues Eesti Ekspressis jätkuvalt oma parima meie lugeja jaoks. 

Et oma ideid praktikas järele katsuda, selleks trükkisime 1000 proovi­eksemplari uut Ekspressi. Saatsime need laiali oma tellijatele ja äriklientidele, et koguda tagasisidet ning arvesse võtta nende arvamusi ja soove.

Uus Ekspress jõuab lugejateni esimest korda 4. märtsil.

Peatse kohtumiseni!

Kõige tähtsamad muudatused:

1. Kogu leht on üheskoos – ei lagune enam käes laiali 

2. Uued rubriigid ja autorid

3. Kriitpaberist kaaned on kadunud

4. Uus ja keskkonnasõbralik paber