Asjaga on seotud isa Stanislav ja poeg, mullu globaalses arvutikelmuses osalemise eest tingimisi neljaks aastaks vangi mõistetud Ronald Tsoi. Nad ostavad välismaalt kokku erinevaid mõnuaineid ja müüvad neid Eestis avalikult edasi. Enne seda laseb isa kraami kvaliteeti ja koostist hinnata Kohtuekspertiisi Instituudis ja võtab sealt kinnituse, et kaup pole seadusevastane.

Instituudil lubab eraisikutele narkoteste teha justiitsminister Rein Langi määrus.

Tasuliste teenuste sisseviimine vastab reformierakondlikule mõtteviisile, et riigiasutused peavad elanikkonda teenindama ja võimalusel raha teenima.

Selle juurde käib ilus müüt, et tasulisi narkoteste vajab näiteks ema, kes leiab oma poja taskust pakikese kahtlase pulbriga.

Tegelikult kasutab seda teenust kõige hoogsamalt Tsoide punt, kes müüb kaupa internetilehe legalize.ee kaudu. Näiteks saab sealt 560 krooni eest osta kuuese paki „keskmise mõjuga jointe. „Joint´id olid ja jäävad klassikaliseks suitsetamise viisiks, sest nii on mõnus ja mugav. Need Joint´id valmistasime me ise nendest segudest, mida te võite osta meie e-kauplusest. Neil on väga meeldiv aroom ja mõju, stimuleerivad kujundlikku mõtlemist ja ei anna raskustunnet kehas. Lihtne, kiire ning meeldiv!“

Tsoide firma müüb ka ravimilaadseid tooteid (näiteks peopille "Sex", mida tuleb sisse võtta üks tablett pool tundi enne seksi), joogipulbreid (näiteks tugeva mitradziniini sisaldusega segu, millest tehtud joogi tarvitamine kutsub esile eufooriatunde, seksuaalse energia suurenemise ja lubab rohkelt üksluist-ühekülgset tööd) ning muud sarnast kraami.

Tsoid toimetavad kauba kohale riikliku Eesti Posti vahendusel või kulleritega.

Nad kiidavad oma veebiküljel, et „toodete kvaliteedi kontrolli osas teeme meie koostööd akrediteeritud asutustega, kes kasutavad kõige tänapäevasemat tehnikat gasokromaatiliseks ja masospektraalseks analüüsiks“.

Akrediteeritud asutus tähendab siinkohal Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti.

Kurioossel moel kandideeris instituudi direktor Üllar Lanno 2007. aasta valimisel Reformierakonna ridades. Partei tervishoiupoliitika üks põhilubadusi oli tõhustada võitlust narkomaania ja suitsetamise vastu.